Κι άλλη δημοσκόπηση… βουνό για τον ΣΥΡΙΖΑ

Διαφορά 1,1% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Κάπα Research για το “Βήμα της Κυριακής”.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 22,6%, η Νέα Δημοκρατία 21,5%, η Χρυσή Αυγή

9,8%, το ΠΑΣΟΚ 6,2%, το ΚΚΕ 5,2%, η Δημοκρατική Αριστερά 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,8%. Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ με 50,9%-31,6%, ενώ στην πρωθυπουργική καταλληλότητα ο Αντώνης Σαμαράς έχει προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα με 46,1%-31,4%.

Καθόλου ικανοποιημένο από την κυβέρνηση δηλώνει το 54,5%, ενώ καθόλου ικανοποιημένο από τον ΣΥΡΙΖΑ ως Αξιωματική Αντιπολίτευση παρουσιάζεται το 49,5% των ερωτηθέντων.

Το 43,6% θεωρεί καταλληλότερη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, ενώ το 33,5% μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.

Το 58,6% επιθυμεί να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση Σαμαρά, ενώ το 28,3% θα προτιμούσε την άμεση διεξαγωγή εκλογών.

Το 70,7% προτιμά να γίνει περισσότερο αναλογικό το εκλογικό σύστημα, ώστε να εξαναγκάζονται τα κόμματα σε συνεργασίες, ενώ το 22,2% τονίζει ότι το εκλογικό σύστημα θα πρέπει να δίνει ισχυρές, προφανώς αυτοδύναμες κυβερνήσεις.

Το 58,4% δηλώνει ότι δεν θα στήριζε (“όχι” και “μάλλον όχι”) μια προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά για τη δημιουργία νέου φορέα με ευρωπαϊκά-πατριωτικά χαρακτηριστικά, που θα διεύρυνε την Κεντροδεξιά προς το ΠΑΣΟΚ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Το 63,3% επίσης τάσσεται κατά μιας κοινής καθόδου του ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ και άλλες δυνάμεις του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς.

Το 40,9% δηλώνει ότι δεν άλλαξε κάτι μετά την έγκριση εκταμίευσης της δόσης για την Ελλάδα, το 29,7% δηλώνει λιγότερο αισιόδοξο και το 28,1% περισσότερο αισιόδοξο.

Το 76,5% πάντως τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδα στην ευρωζώνη, ενώ μόλις το 15,8% επιθυμεί την επιστροφή της χώρας στο νομισματικό καθεστώς της δραχμής.

Keywords
Τυχαία Θέματα