Κινέζοι καλλιτέχνες μας διηγούνται παραμύθια

Κορυφαίοι ακροβάτες και καλλιτέχνες της Κίνας καταφθάνουν στη χώρα μας, έτοιμοι να μας «διηγηθούν» παραμύθια με νεράιδες από παγωμένες χώρες, πιόνια του σκακιού που μεταμορφώνονται σε πολεμιστές, ποδηλάτες που γίνονται παγόνια, αλλά και τρυφερές ιστορίες ανθρώπων που αιωρούνται μαγικά πάνω σε μεταξένια σχοινιά. Ο λόγος για την παράσταση «Splendid» που ανεβάζει το εθνικό θέατρο της Κίνας (China national acrobatic troupe), από τις 20 Δεκεμβρίου, στη σκηνή του θεάτρου Badminton

(άλσος στρατού, Γουδή). Ο διάσημος θίασος παρουσιάζει 13 νούμερα μέσα από τα οποία «ενώνεται» η ακροβατική τέχνη με τη μουσική, το χορό και τις πολεμικές τέχνες. Λαστιχένια σώματα, εναέριοι στροβιλισμοί, ισορροπίες που κόβουν την ανάσα, σε συνδυασμό με αέρινες κορδέλες, τραμπάλες, κρίκους και πολύχρωμα κοστούμια και σκηνικά αναμένεται να ξεσηκώσουν μικρούς και μεγάλους.

Οι αστέρες του 50μελούς σχήματος αψηφούν τους νόμους της φυσικής και μας ταξιδεύουν σε έναν κόσμο χωρίς βαρύτητα, «παντρεύοντας» τις υψηλότατου επιπέδου ακροβατικές τέχνες με την παραδοσιακή κινεζική κουλτούρα.  Ο θίασος αντλεί τα μοναδικά του νούμερα από τη μακραίωνη ιστορία της Κίνας αλλά και από τους μύθους και τη μυστικιστική ατμόσφαιρα της Ανατολής.

Το «Splendid» θεωρείται η αρτιότερη παράσταση που έχει ανεβάσει το εθνικό θέατρο της Κίνας στην μακρόχρονη ιστορία του και έχει αποσπάσει δεκάδες βραβεία και διακρίσεις στους πιο απαιτητικούς ακροβατικούς διαγωνισμούς του κόσμου.
Το εθνικό θέατρο ακροβατών της Κίνας δημιουργήθηκε το 1950 με προσωπικό ενδιαφέρον του Ζου Ενλάι, πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και είναι η πρώτη ακροβατική ομάδα που συστάθηκε μετά την ανακήρυξη του νέου κινεζικού κράτους.

Οι παραστάσεις στο θέατρο Badminton θα διαρκέσουν έως τις 6 Ιανουαρίου 2013 με τιμές εισιτηρίων από 7 ευρώ έως 30 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα