Κόντρα Μανιτάκη – Στουρνάρα! Ολα ανοιχτά με τρόικα

Νέες τριβές δημιουργεί στην κυβέρνηση το θέμα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς η τρόικα δεν αποδέχεται το σχέδιο Μανιτάκη και ο Γιάννης Στουρνάρας ασκεί πιέσεις στον υπουργό Διοικητικής μεταρρύθμισης.

Πριν από τη νέα συνάντηση του κ. Στουρνάρα

με την τρόικα, δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα στους δύο υπουργούς. Ο κ. Μανιτάκης μάλιστα απάντησε στις διαρροές του ΥΠΟΙΚ περί… κολλήματος στις διαπραγματεύσεις, καθώς η τρόικα ζητάει απολύσεις. “Οποιος κάνει τη διαπραγμάτευση, να βάλει και την υπογραφή του”, φέρεται να σχολίασε, όταν έμαθε πως το υπουργείο Οικονομικών σκέφτεται να πάρει πάνω του την υπόθεση.

Η συνάντηση στο ΥΠΟΙΚ με τα μέλη της τριμελούς ολοκληρώθηκε, πάντως, χωρίς να υπάρξει κάποια λύση ή συμφωνία. Ολα τα θέματα είναι ανοιχτά, λένε χαρακτηριστικά από την κυβέρνηση.

Το βασικό ¨αγκάθι” παραμένει η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, ωστόσο, υπάρχουν κι άλλα ανοιχτά θέματα, τα οποία ο κ. Στουρνάρας συζήτησε νωρίτερα και με τον πρωθυπουργό.

Ο υπουργός Οικονομικών θα έχει νέα συνάντηση με την τρόικα τα Σάββατο το απόγευμα (18:00), με την ελπίδα πως θα υπάρξει πρόοδος στις συζητήσεις, ενόψει και του ραντεβού που έχουν προγραμματίσει οι εκπρόσωποι των δανειστών με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για το πρωί της Κυριακής, στις 11.00.

Keywords
Τυχαία Θέματα