Κουτσούμπας: Διαδικαστικά τερτίπια στη Βουλή

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας απόψε στην Ελευσίνα, κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι με διαδικαστικά τερτίπια αρνήθηκε τη συζήτηση και τη θέση σε ψηφοφορία της τροπολογίας που κατέθεσε το ΚΚΕ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Υπογράμμισε ότι «θα επανέλθουμε, χωρίς φυσικά να έχουμε αυταπάτες».

Ακόμη

αναφέρθηκε στο θέμα της ΕΡΤ και εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση.

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Κουτσούμπα

«Η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που δήθεν κλαίγεται για το 1,5 εκ. των ανέργων και προσπαθεί να καθησυχάσει ότι η ανεργία φρενάρει, την ίδια στιγμή που καλλιεργεί ελπίδες στους άνεργους ότι κάτι καλύτερο έχουν να περιμένουν από την πολυπόθητη ανάπτυξη, προχωρά με αποφασιστικότητα στην υλοποίηση του στόχου για 2000 και πλέον απολύσεις δημοσίων υπάλληλων, μέσα στον Ιούνη» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε αποψινή του ομιλία στην Ελευσίνα.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, με ευθύνη και των κομμάτων που συγκυβερνούν ή την στηρίζουν όπως η Χρυσή Αυγή, είναι αποφασισμένη. Και γι’ αυτό και με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δίνει τη δυνατότητα στους υπουργούς να προχωρούν σε απολύσεις πετώντας στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους. Μη σας ξεγελούν οι ελιγμοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης, δεν διαφωνούν με τις απολύσεις αλλά με τον τρόπο που θα γίνουν αυτές» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

«Η προσπάθεια να στηθεί προεκλογικό σκηνικό νέου διπολισμού (με ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ), που πυροδότησε η κυβέρνηση της ΝΔ με το συγκεκριμένο τρόπο κλεισίματος της ΕΡΤ, ανεξάρτητα από δυσκολίες στην υλοποίηση του αρχικού σχεδιασμού, λόγω της δικής μας παρέμβασης, λόγω των ελιγμών των κομμάτων της συγκυβέρνησης δείχνει και το ποια πρέπει να είναι η ουσιαστική κατεύθυνση της πάλης, της διεξόδου» ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ προσθέτοντας ότι «από τη μια πλευρά βρίσκονται οι εργάτες, μισθωτοί δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι αυτοαπασχολούμενοι, κι από την άλλη είναι τα μονοπώλια και το αστικό κράτος τους».

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τον λαό να γυρίσει την πλάτη στην ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ καθώς και στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α «μαζί με τις κάθε είδους συνιστώσες , εντός και εκτός συνασπισμού», κάλεσε τον λαό να τσακίσει τον ναζισμό και να απομονώσει τα «τσιράκια του συστήματος, τους χρυσαυγίτες φασίστες» και ταυτόχρονα κάλεσε σε αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι στην ΕΡΤ η συγκυβέρνηση προσπαθεί να στοχοποιήσει τους εργαζόμενους βάζοντας σε ένα τσουβάλι: χαμηλόμισθους δημοσιογράφους, κακοπληρωμένους τεχνικούς και άλλο προσωπικό που κάνει το καθημερινό χαμαλίκι της δουλειάς και καλοπληρωμένους- χρυσοπληρωμένους αστέρες και τα κάθε είδους λαμόγια που η πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων εξέθρεψαν σε όλο το δημόσιο τομέα».

Πρόσθεσε δε ότι αυτή η επιχείρηση «πάει να φορτώσει στους εργαζόμενους όλα τα κακά της κρατικής τηλεόρασης βγάζοντας λάδι διαχρονικά τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, τις τελευταίες κυβερνήσεις συνεργασίας και τα κόμματα, όπως αυτό της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α που συνέβαλαν σημαντικά στην ύπαρξη αυτού του πελατειακού άρρωστου δημόσιου, του καπιταλιστικού δημόσιου τομέα, χωρίς να έχουν βγάλει ούτε και σήμερα ακόμα ουσιαστικά συμπεράσματα».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην λογική της «ανταγωνιστικής ΕΡΤ» διόριζαν διοικήσεις, τοποθετούσαν διευθυντές και αξιοποιούσαν την δημόσια Ραδιοτηλεόραση για την κυβερνητική προπαγάνδα και την προβολή του κυβερνητικού έργου τονίζοντας πως «δεν θα μπορούσε να ‘ταν αλλιώς αφού η ΕΡΤ, ήταν, είναι και θα είναι, όσο η εξουσία είναι στα χέρια των μονοπωλίων, αναπόσπαστο κομμάτι του κράτους τους».

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην άμεση κινητοποίηση πλήθους εργατόκοσμου, πέραν των εργαζομένων της ΕΡΤ, με την απόφαση για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

«Δεν είναι μικρό πράγμα λίγο πριν το μεσημέρι να δημοσιεύεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αναγγέλλει κλείσιμο δημοσίων επιχειρήσεων, στις πέντε το απόγευμα να ανακοινώνεται το λουκέτο της ΕΡΤ» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας προσθέτοντας ότι «άλλο όμως αυτό κι άλλο να παριστάνουν ορισμένοι ότι δεν ξέρουν, ότι δεν καταλαβαίνουν σε τι σύστημα βρίσκονται και να μιλάνε γενικά για αντιδημοκρατική εκτροπή, υπερασπιζόμενοι την αστική δημοκρατία, τους νόμους της, τα συμφέροντά της, την ίδια την καπιταλιστική ιδιοκτησία που το Σύνταγμα και οι νόμοι υπερασπίζονται».

«Οι εργαζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν και από την ίδια τους την πείρα, ότι η αστική δημοκρατία σε οποιαδήποτε εκδοχή της, είτε στην «καλή» στη φάση της ανάπτυξης, είτε στην «κακή» στη φάση της κρίσης, είναι πάντα ψεύτικη, δημοκρατία για τους λίγους και δικτατορία για τους πολλούς, σκοπός της είναι η διασφάλιση της εξουσίας των μονοπωλίων σε βάρος της πλειοψηφίας του λαού» ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ υπενθυμίζοντας την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 1985 με την οποία το ΠΑΣΟΚ πάγωνε επί 2,5 χρόνια τους μισθούς της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καθώς και την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία «ο σημερινός εκλεκτός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Γεράσιμος Αρσένης» κατέστειλε το 1999 τις μαθητικές κινητοποιήσεις.

«Όσο για τη Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ που επικαλείται ο κ. Τσίπρας και οι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ας φρεσκάρουν καλλίτερα τη μνήμη τους γιατί αυτή έχει ενσωματωθεί στο ευρωσύνταγμα, εκείνο που οι λαοί το είχαν απορρίψει. Και το ξανάφεραν με τη Συνθήκη της Λισαβόνας κάνοντας πάλι κάποιους να μιλάνε για εκτροπή. Συνεπώς, έρχονται στα λόγια μας» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον προσανατολισμό του εργατικού κινήματος, τόνισε ότι η γενικόλογη λογική του «όλοι μαζί» είναι παλιά και δοκιμασμένη και «ξεπλένει συνδικαλιστικές ηγεσίες για τη στάση τους όλα αυτά τα χρόνια αλλά και σήμερα. Αθωώνει πολιτικές δυνάμεις για την πολιτική τους που δεν κάνει βήμα πίσω από την κυρίαρχη πολιτική, είναι επικίνδυνη γιατί αποπροσανατολίζει από το ποιος φταίει, ποια είναι η αιτία που φτάσαμε ως εδώ, τι πρέπει να αλλάξει και πως θα το αλλάξουμε».

«Όλοι μαζί πρέπει να είναι οι εργάτες, οι αυτοπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι νέοι και οι γυναίκες της λαϊκής οικογένειας γιατί αυτοί όλοι μαζί υποφέρουν από την αντιλαϊκή πολιτική διαχρονικά των κυβερνήσεων, πριν και μετά τα μνημόνια» είπε , προσθέτοντας ότι «όλοι αυτοί μαζί έχουν συμφέρον να βρεθούν σε μια κοινωνική συμμαχία γιατί κοινά είναι τα συμφέροντά τους, γιατί κοινός είναι ο εχθρός ο καπιταλισμός, τα μονοπώλια και η εξουσία τους».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι αυτό το « «όλοι μαζί» εμπεριέχεται στην πρόταση του ΚΚΕ για τη συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας που είναι η πιο πλατιά ενωτική πρόταση συμμαχίας γιατί απευθύνεται στην πλειοψηφία του λαού που είναι εργάτες, αυτοπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες νέοι και γυναίκες της λαϊκής οικογένειας».

«Κυρίως όμως αυτή η συμμαχία μπορεί να ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές, ανατροπές, γιατί έχει αντιμονοπωλιακό αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο» είπε ο κ. Κουτσούμπας προσθέτοντας ότι «σήμερα αυτή η πάλη είναι δεμένη με την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την κατάργηση των μνημονίων διαρκείας και των δανειακών συμβάσεων, με την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την ανατροπή της εξουσίας τους και τη διεκδίκηση της εργατικής -λαϊκής εξουσίας».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι σε αυτό το «όλοι μαζί» δεν χωράνε όσοι έχουν στο μυαλό τους την επιστροφή στον καπιταλιστικό κρατικό τομέα που γνωρίσαμε τις προηγούμενες δεκαετίες, οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση «και τα παρακλάδια τους» που «από τραπέζι σε τραπέζι κοινωνικού διαλόγου με τους εργοδότες παζάρευαν την τιμή της εργατικής δύναμης και καλλιεργούσαν στους εργάτες την αυταπάτη ότι μπορούν να τα βρουν με τους εργοδότες, ότι μπορούμε να ζούμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε επίσης ότι σε αυτό το «όλοι μαζί» δεν χωρούν εκτός από τα κόμματα της συγκυβέρνησης ούτε και πολιτικά κόμματα και δυνάμεις «όπως ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α που έχει μετατραπεί σε κλώνο του ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνοντάς το και χτες στο Σύνταγμα όπου περίσσεψε η δημοκρατία, η πρόοδος, τα κοινωνικά συμβόλαια».

«Δεν χωρούν δυνάμεις που θέλουν να γίνουν «χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη», θέλουν δηλαδή να διαχειριστούν την καπιταλιστική κρίση προς όφελος των καπιταλιστών. Τέτοιες δυνάμεις είναι και το ΠΑΣΟΚ, και η ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α αλλά και άλλοι που ενοχοποιούν το ευρώ για να αθωώσουν τον καπιταλισμό» πρόσθεσε.

«Στο Θριάσιο συγκεντρώνεται ένα μεγάλο μέρος των πιο ισχυρών μονοπωλιακών ομίλων της χώρας, σημαντικοί κλάδοι για την οικονομία της χώρας: Χαλυβουργίες, μέταλλο, ναυπηγεία, διυλιστήρια πετρελαίου, τσιμέντα, χημική βιομηχανία, φάρμακο, τρόφιμα, εμπόριο, αποθήκες logistics, και άλλα. Ουσιαστικά μιλάμε για την βάση της όποιας ανάπτυξης, για στρατηγικούς τομείς , πάνω στους οποίους θα πατήσει η νέα εξουσία, η εργατική εξουσία για να αναπτύξει σε όφελος του λαού τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, την βιομηχανία της, για την κάλυψη των όλο και περισσότερο διευρυμένων αναγκών του λαού, για την ευημερία του» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

Πρόσθεσε δε ότι «η Ελευσίνα και όλο το Θριάσιο Πεδίο αποτελούν μια απάντηση στην πράξη σε όσους αμφιβάλλουν ότι η Ελλάδα διαθέτει σήμερα σημαντικές βιομηχανικές μονάδες παραγωγής και αντίστοιχα μπορούν να δημιουργηθούν άλλες για να καλύψουν μεγάλο μέρος των λαϊκών αναγκών, όπως των μεταφορών, των κατασκευών δημοσίων έργων υποδομής, της διατροφής».

Υπογραμμίζοντας πέραν της υλικής βάσης και την ύπαρξη έμπειρου εργατικού, τεχνικού και επιστημονικού προσωπικού στη χώρα, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι το 19ο Συνέδριο του κόμματος τεκμηρίωσε τις σημαντικές εγχώριες ενεργειακές και ορυκτές πηγές καθώς και την ανάπτυξη των υλικών προϋποθέσεων στην Ελλάδα που μπορούν να διασφαλίσουν «ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, τον ελπιδοφόρο δρόμο της σοσιαλιστικής οικονομίας».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, επικαλούμενος παραδείγματα από την πορεία σειράς βιομηχανικών κλάδων είτε υπό κρατική είτε υπό ιδιοκτησία ιδιωτικών ομίλων και πριν και μετά την κρίση τόνισε ότι σε κάθε κλάδο «ο ζυγός των μονοπωλίων επιδεινώνει την ζωή των εργατών», προσθέτοντας ότι «οι σημερινές απώλειες του λαού στο βωμό της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου απλώς προετοιμάζουν τις επόμενες θυσίες, χωρίς ημερομηνία λήξης».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι στο στόχαστρο του κεφαλαίου βρίσκεται επιπλέον η δημόσια υγεία, το περιβάλλον καθώς και η ασφάλεια των κατοίκων επιβαρυμένων περιοχών όπως το Θριάσιο εξαιτίας του ανταγωνισμού των μονοπωλίων και της άναρχης καπιταλιστικής ανάπτυξης.

«Το ΚΚΕ έχει πάρει αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια σε αυτή την επικίνδυνη πολιτική και έχει αποκαλύψει το κορυφαίο ζήτημα ότι οι κάτοικοι είναι στην πραγματικότητα αθωράκιστοι σε περίπτωση εκδήλωσης ατυχήματος μεγάλης έκτασης» πρόσθεσε.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι το 19ο Συνέδριο του κόμματος επεξεργάστηκε ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης με μόνο κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και τόνισε ότι μόνο η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και γενικότερα των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, των εργοστασίων, των υποδομών, των μέσων μεταφοράς, της γης, μόνο η εργατική λαϊκή εξουσία μπορεί να διασφαλίσει πραγματικά τη λαϊκή ευημερία.

«Το άνοιγμα αυτού του ελπιδοφόρου δρόμου δεν αποτελεί φυσικά ένα μονόπρακτο έργο. Προϋποθέτει οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης σήμερα σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά. Σήμερα που κλιμακώνεται η επίθεση της άρχουσας τάξης και αγκαλιάζει εργάτες, υπαλλήλους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αυτοαποκαλούμενους, φτωχούς αγρότες, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο» κατέληξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Keywords
βουλη, χρυση αυγη, ΚΚΕ, ψηφοφορία, ΕΡΤ, νεα δημοκρατια, συριζα, συγκεκριμένο, ΠΑΣΟΚ, δημαρ, συνταγμα, τσιπρας, μνήμη, δακε, διυλιστήρια, πετρελαιο, logistics, νέα, ελλαδα, δημοκρατικη συμμαχια, σταση εργασιας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, απολυσεις στο δημοσιο, τραπεζα της ανατολης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, κομματα, ημερομήνια, μνήμη, αυγη, βημα, δημοκρατια, ζυγος, θεμα, θριασιο, οικονομια, υγεια, ανεργια, βρισκεται, γειτονια, δακε, δυνατοτητα, δημοσιο, διυλιστήρια, δειχνει, ευρω, ειπε, υπαρχει, ερχονται, ευημερια, ευθυνη, εχθρος, ζωη, ιδια, ομιλια, καπιταλισμος, κυβερνηση, κι αλλο, κρατικο, λαδι, λογια, λουκετο, μικρο, μυαλο, νομοι, παντα, ουσιαστικα, οφελος, πεδιο, περιβαλλον, συγκεκριμένο, συζητηση, τιμη, υλοποιηση, φυσικα, φταιει, χρυση, χρονος, ψηφοφορία, ασφαλεια, δημητρης, χωρα, κομματι, logistics, πηγες, χερια
Τυχαία Θέματα