Κύριλλος: Ο φεμινισμός είναι πολύ επικίνδυνος

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Κύριλλος, επέκρινε τις ακραίες μορφές του φεμινισμού, επισημαίνοντας πως οι γυναίκες μπορούν να κάνουν καριέρα, εφόσον αυτή η δραστηριότητα δεν έρχεται σε σύγκρουση με τις αξίες της οικογένειας.

Κατά την ομιλία του σε συνάντηση με ακτιβιστές της Ουκρανικής Ορθόδοξης Χριστιανικής Ένωσης Γυναικών στη Μόσχα, υπογράμμισε ότι «ο φεμινισμός είναι πολύ επικίνδυνος, καθώς οι οργανώσεις αυτές διακηρύττουν ψευδο-ελευθερία για τις γυναίκες, πέρα από το γάμο και την οικογένεια».

Ο Πατριάρχης Κύριλλος της

Μόσχας και Πασών των Ρωσιών σχολίασε πως «δεν είναι τυχαίο πως οι επικεφαλής αυτών των οργανώσεων δεν είναι παντρεμένες και δεν έχουν οικογένεια».

«Η φεμινιστική ιδεολογία δεν εστιάζει στην οικογένεια ή την ανατροφή των παιδιών, αλλά σε μια διαφορετική λειτουργία των γυναικών που έρχεται σε αντιπαράθεση με τις οικογενειακές αξίες», είπε προσθέτοντας πως οι γυναίκες πρέπει κυρίως να είναι «το κέντρο της οικογενειακής ζωής, οι φύλακες της εστίας» χωρίς αυτό να τις καθιστά κατώτερες από τους άνδρες. Μάλιστα, επαίνεσε τις γυναίκες που δεν κάνουν μόνο δουλειές του σπιτιού, αλλά εργάζονται και εκτός αυτού.

Keywords
Τυχαία Θέματα