Μάχη για τη μείωση του ΦΠΑ και την εκταμίευση της δόσης

Στο υπουργείο Οικονομικών γίνεται τελικά η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την τρόικα, παρουσία και του Γιάννη Στουρνάρα.

Ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου διαπραγματεύεται με τους κυρίους Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ τις λεπτομέρειες που θα επιτρέψουν να υπάρξει θετική αξιολόγηση της Ελλάδας, ώστε να ληφθεί απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης

δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.

Ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης, σε ό,τι αφορά τη δημοσία διοίκηση, είναι το θέμα της μετακίνησης των δημοτικών αστυνομικών στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Στη συνάντηση που είχε το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της Δημοτικής Αστυνομίας, τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και ότι όλες οι προτάσεις είναι στο τραπέζι.

«Όταν υπάρξει οριστική συμφωνία θα σας ενημερώσουμε» φέρεται να είπε ο κ. Μιχελάκης στους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΕ και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν ανακριβή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία ο υπουργός Εσωτερικών δεν γνώριζε για το θέμα της Δημοτικής Αστυνομίας.

Παράλληλα, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση.

Όπως ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, «παλεύουμε να μηδενιστεί το δημοσιονομικό κενό και μετά να εξασφαλιστεί η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, αλλά με τη λήψη ισοδύναμων μέτρων».

Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, η κυβέρνηση, παράλληλα, απορρίπτει κατηγορηματικά την επιβολή εισφοράς 0,2% στον τζίρο των επιχειρήσεων υπέρ του ΟΑΕΕ (παρότι αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση), όπως και τη μείωση των συντάξεων των απόστρατων (οι συντάξεις των τελευταίων καταβάλλονται ακόμη με βάση το παλαιό μισθολόγιο, επιφέροντας κόστος 200 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό).

Keywords
Τυχαία Θέματα