Με άτοκες δόσεις οι οφειλές προς τη ΔΕΗ

Ο Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας που εγκρίθηκε χθες από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκη Παπαγεωργίου, προβλέπει την ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και την απαγόρευση της διακοπής ηλεκτροδότησης για τους μικρούς και ευάλωτους οικιακούς καταναλωτές

Σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο”, προβλέπεται η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των καταναλωτών, τμηματικά και άτοκα, με δόσεις που δε θα υπερβαίνουν

το 50% της αντίστοιχης μηνιαίας δαπάνης για ηλεκτρική ενέργεια. Επίσης, απαγορεύεται η διακοπή ηλεκτροδότησης στους ευάλωτους οικιακούς καταναλωτές από το Νοέμβριο ως τον Απρίλιο και από τον Ιούλιο ως τον Αύγουστο, που οι καταναλωτές έχουν μεγαλύτερη ανάγκη ηλεκτροδότησης λόγω ψύχους και καύσωνα αντίστοιχα.

Αυτό σημαίνει ότι αν ο διμηνιαίος λογαριασμός ρεύματος ανέρχεται σε 200 ευρώ η ΔΕΗ ή οποιοσδήποτε άλλος πάροχος, υποχρεούται να κάνει στο μικρό και ευάλωτο καταναλωτή τουλάχιστον τέσσερις άτοκες δόσεις των 50 ευρώ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του.

Η ΔΕΗ οφείλει να περνάει την ανεξόφλητη οφειλή σε κάθε επόμενο λογαριασμό, να ειδοποιεί 10 ημέρες πριν διακόψει το ρεύμα του καταναλωτή που δεν έχει πληρώσει ενώ σε καμία περίπτωση δε θα μπορεί να διακόψει την ηλεκτροδότηση λόγω ανεξόφλητης οφειλής πριν περάσει το χρονικό περιθώριο των 90 ημερών.

Για τους οικονομικά ασθενείς έχουν βρεθεί σε ενεργειακή πενία δε θα γίνεται διακοπή ηλεκτροδότησης όπως δε θα γίνεται σε ηλικιωμένους καταναλωτές που έχουν συμπληρώσει το 70ό έτος της ηλικίας τους και σε όσους υποστηρίζονται μηχανικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα