Μέρκελ: Να δώσουμε χρόνο στην Ελλάδα

Η Άγκελα Μέρκελ κλήθηκε να δώσει απαντήσεις σχετικά με το εσωτερικό έγγραφο της Bundesbank, που κάνει λόγο για ανάγκη νέου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας το 2014.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος σημείωσε χαρακτηριστικά πως η Bundesbank αναφέρθηκε σε ενδεχόμενους κινδύνους και όχι σε δεδομένα, θέλοντας έτσι να καθησυχάσει τους ψηφοφόρους της, ενόψει των εκλογών.

Αναφερόμενη στην πορεία υλοποίησης του υφιστάμενου προγράμματος προσαρμογής

για τη χώρα μας, η κ. Μέρκελ παραδέχθηκε πως ορισμένα πράγματα κυλούν με αργούς ρυθμούς, επισημαίνοντας ωστόσο επιτυχίες που έχουν σημειωθεί σε άλλα μέτωπα, και κάνοντας ειδική μνεία στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 2,6 δισ. κατά το πρώτο επτάμηνο του έτους, που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα.

Εξέφρασε μάλιστα την άποψη πως «θα πρέπει να δοθεί λίγος χρόνος στην Ελλάδα, προκειμένου να μπορέσουν να εξελιχθούν ορισμένα πράγματα».

Τέλος, υπεραμύνθηκε της πολιτικής της όσον αφορά την ευρωπαϊκή κρίση, τονίζοντας πως έχει ακολουθηθεί ο σωστός δρόμος, που σημαίνει «ναι» στην αλληλεγγύη, αλλά και στην παράλληλη εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα ο στενός συνεργάτης της Μέρκελ, Βόλκερ Κλάουντερ, είχε αποκλείσει με δηλώσεις του το ενδεχόμενο νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα