“Μικρά παραμύθια” στο Ίδρυμα Κακογιάννη

Παιδικά όνειρα, φανταστικές ιστορίες, εκρηκτικά χρώματα και έντονα συναισθήματα ΄΄αναμειγνύει΄΄ στον καμβά του ο Αλβανός ζωγράφος Igli Jorgo μέσα από τη νέα έκθεση ζωγραφικής που φέρει τον τίτλο «μικρά παραμύθια» και φιλοξενείται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206,Ταύρος).

Η καινούρια δουλειά του καλλιτέχνη, που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα

πάνω από δύο δεκαετίες, περιλαμβάνει 20 έργα σε καμβά με λάδι, διαφόρων μεγεθών. Μέσα από το ζωγραφικό του σύμπαν καταθέτει την πραγματική διάσταση της ζωής, ακόμα και σε μια εποχή οικονομικής ύφεσης, θυμίζοντας την πρώτη του αγάπη, τα μικρά παραμύθια, την αθωότητα και τις προσδοκίες μιας υπέροχης εποχής.

«Τα παιδικά μου όνειρα γίνονται ενήλικα οράματα μιας πλατωνικής περιπέτειας. Η έμπνευση ξεκινά το ταξίδι της καλλιτεχνικής της ερμηνείας με όλα μου τα υπάρχοντα. Ξεφεύγω από το ασπρόμαυρο κάδρο της καθημερινότητας και βαδίζω πάνω από τις σκεπές, ψηλά στα σύννεφα, εκεί που αδειάζεις τις σκέψεις σου σε γήινες αύρες», σχολιάζει ο ζωγράφος.

Μέσα από μία παραμυθένια διάσταση ο Igli Jorgo αφηγείται την ιστορία ενός ζευγαριού που καλείται να ζήσει χιλιάδες περιπέτειες και να πετάξει ελεύθερο, μακριά από τις κοινωνικές συμβάσεις, και με προορισμό το κάστρο στην χώρα του ποτέ.. Με όπλα του τη νοσταλγία, την παιδική διάθεση, τον αυθορμητισμό και αισιοδοξία καταγράφει έναν κόσμο μαγικό, με χαρούμενες φιγούρες, χρηστικά αντικείμενα και σχέδια, μέσα από τον οποίο ΄΄συναντιούνται΄΄ σουρεαλιστικά και μοντέρνα στοιχεία.

Ο Igli Jorgo γεννήθηκε το 1965 στα Τίρανα της Αλβανίας. Είναι απόφοιτος της ακαδημίας καλών τεχνών των Τιράνων και μέλος του επιμελητηρίου εικαστικών τεχνών της Ελλάδος . Έχει στο ενεργητικό του πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η έκθεση «μικρά παραμύθια», την οποία επιμελήθηκε η ιστορικός τέχνης Αννίτα Πατσουράκη, θα συνεχιστεί έως τις 6 Ιανουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα