«Μονομαχία ξεροκέφαλων» η συνάντηση Σόιμπλε-Τσίπρα

Σχετική συμφωνία χαρακτηρίζει τις διάφορες προσεγγίσεις των γερμανικών ΜΜΕ, αναφορικά με την συνάντηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βολφγκανγκ Σόιμπλε, και του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, μιλούν για μια συνάντηση από την οποία υπήρχαν ελάχιστες προσδοκίες και για την πρόθεση του κ.Σόιμπλε

να προτρέψει τον κ.Τσίπρα να στηρίξει τις «άνευ εναλλακτικής» μεταρρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα, το Spiegel αναφέρει σχετικά με την συνάντηση ότι «ο Σόιμπλε πιέζει τον επικεφαλής της ελληνικής αντιπολίτευσης Τσίπρα», προσθέτοντας ότι ο κ.Τσίπρας «δεν μπόρεσε να περάσει τη θέση του» για το ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας. Το περιοδικό αναφέρει πως ο Σόιμπλε «είχε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: κάλεσε τον Τσίπρα να στηρίξει το πρόγραμμα που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Handesblatt, με τίτλο «Ο Σόιμπλε κάνει συστάσεις στον Τσίπρα», σημειώνοντας ότι ο κ.Σόιμπλε είπε ευθέως πως στο ελληνικό πρόγραμμα «δεν υπάρχει εναλλακτική».

Από την πλευρά της, η Sueddeutsche Zeitung γράφει πως «ο Σόιμπλε συνετίζει ανεπιτυχώς τον Τσίπρα να αλλάξει πορεία». Στηριζόμενη στις αναφορές του γερμανικού υπουργείου μετά την συνάντηση, η εφημερίδα λέει ότι «εάν ο επικεφαλής της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης στόχευε τουλάχιστον σε μία ηπιότερη ρητορική του Σόιμπλε για το ελληνικό πρόγραμμα, τότε απογοητεύτηκε».

Το Focus χαρακτηρίζει τη συνάντηση ως «μονομαχία των ξεροκέφαλων του ευρώ», ξεκινώντας με τις αναφορές του κ.Τσίπρα ότι η λιτότητα έχει αποτύχει στην Ελλάδα και καταλήγοντας στην απάντηση του κ.Σόιμπλε ότι το πρόγραμμα «δεν έχει εναλλακτική».

Το n-tv επισημαίνει ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ «δεν πτοήθηκε» από τη «σύσταση» του κ.Σόιμπλε. Ο Γερμανός υπουργός, αναφέρει το δίκτυο, «χτύπησε σε τοίχο με την προτροπή του στον Τσίπρα να στηρίξει το πρόγραμμα λιτότητας».

Keywords
Τυχαία Θέματα