Μώραλης: «Συστράτευση όλων για να βγει από την κρίση το ποδόσφαιρο»

Το 13ο Συνέδριο Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής, το οποίο διοργανώνεται από το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Αθλητισμού (ΕλλΕΔΑ) και το Επιστημονικό Ινστιτούτο Διοίκησης Αθλητισμού (ΕΙΔΑ) στη Σπάρτη, άνοιξε τις… πύλες του.

Οι εργασίες του φετινού συνεδρίου, το οποίο έχει ως θέμα: «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Αθλητισμό: H απάντηση στις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο», ξεκίνησαν με την τελετή έναρξης,

χαιρετισμούς από τους διοργανωτές και τους καθηγητές του τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και συνεχίστηκαν με βραβεύσεις, καλλιτεχνικό πρόγραμμα, αναγόρευση σε επίτιμο διδάκτορα της σχολής της Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και την πρώτη στρογγυλή τράπεζα (με θέμα «Κρίση στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο & η Προοπτική Αναδιοργάνωσής του»), κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε μια άκρως εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των καλεσμένων και των φοιτητών του τμήματος.

Στο πάνελ βρέθηκαν: ο Πρόεδρος της Super League, Γιάννης Μώραλης, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Β’ και Γ’ Εθνικής, Στέλιος Σφακιανάκης, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της ομάδας Νέων της Εθνικής, Κώστας Τσάνας, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Μάνθος Πουλινάκης, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητικών Συντακτών (UEPS), Γιάννης Δάρας και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), Σωτήρης Τριανταφύλλου.

Τη συζήτηση στην στρογγυλή τράπεζα συντόνισε ο ειδικός σύμβουλος της ΟΠΑΠ International και επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Dr. Τάκης Αλεξόπουλος, ο οποίος έκανε μια αναφορά στις στοιχηματικές δραστηριότητες της ΟΠΑΠ Α.Ε. και συνέχισε λέγοντας: «Η ΟΠΑΠ Α.Ε. διαχειρίζεται μόνη της το στοίχημα με πολύ καλές προοπτικές και καλά αποτελέσματα.

Το 2002 άνοιξε την πόρτα της Εθνικής ομάδας με την πρώτη χορηγική σύμβαση. Μέχρι το 2007 ήταν η πιο επιτυχημένη, αφού είδαμε την Εθνική ομάδα να κατακτά το ευρωπαϊκό Κύπελλο στα γήπεδα της Πορτογαλίας, το 2004. Το 2008 ιδρύθηκε η ΟΠΑΠ International, η οποία διαχειρίζεται το στοίχημα.

Αρκετοί απόφοιτοι του τμήματος εργάζονται ήδη στην ΟΠΑΠ, αλλά και σε ξένες στοιχηματικές εταιρίες, κάτι το οποίο μας κάνει αρκετά υπερήφανους».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Τάκης Αλεξόπουλος ανέλυσε το μοντέλο λειτουργίας για την ανακοίνωση των αποδόσεων (odd making), ενώ επεσήμανε πως για πρώτη φορά στα χρονικά ο αθλητικός στοιχηματισμός εντάχθηκε ως μάθημα σε Πανεπιστήμιο.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο εκπρόσωπος της Ένωσης Β’ και Γ’ Εθνικής, Στέλιος Σφακιανάκης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Το ποδόσφαιρο νοσεί. Δεν νοσεί, όμως, από τους παράγοντες και τα «στημένα» παιχνίδια. Η πολιτεία δεν προσπάθησε ν’ αλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο».

 Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Super League, Γιάννης Μώραλης, τόνισε: «Δεν είμαι απαισιόδοξος για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δε νομίζω ότι ακολουθεί μια πιο πτωτική πορεία απ’ την αντίστοιχη που ακολουθεί η χώρα μας. Η κρίση που βιώνουμε

Keywords
Τυχαία Θέματα