Μουζάλας: Αναγνωρίζεται η προσπάθεια της Ελλάδας στο μεταναστευτικό

Αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλλει η Ελλάδα στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση διαπίστωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννης Μουζάλας, κατά τις επαφές του στο Βερολίνο, τόσο με τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ όσο και με τον γενικό διευθυντή της Ομάδας Συντονισμού Προσφυγικής Πολιτικής της Καγκελαρίας Γιαν Χάκερ. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μουζάλας

σημειώνει ότι οι Γερμανοί συμφωνούν πως πρέπει οι λύσεις να είναι ευρωπαϊκές, ενώ, απαντώντας στην κριτική που ασκείται από οργανώσεις για καθυστέρηση στην διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων ασύλου, τονίζει ότι θα εξακολουθήσουν να τηρούνται οι κανόνες που προβλέπονται, δηλαδή εξέταση κάθε αιτήματος ξεχωριστά. «Η πρόσκληση Ντε Μεζιέρ ήταν το αποκρυστάλλωμα μιας συνεργασίας που διήρκεσε πολύ καιρό, έπειτα από κάποιο μικρό διάστημα ενός παιχνιδιού καταλογισμού ευθυνών («blame game») σε βάρος της χώρας μας, ότι δεν φυλάμε τα σύνορα κλπ.», δηλώνει ο κ. Μουζάλας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξηγώντας ότι η Γερμανία βοήθησε πολύ στο προσφυγικό – και σε πολιτικό και σε πρακτικό επίπεδο. «Αυτή τη στιγμή αναγνωρίζεται η προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα μας», επισημαίνει ο υπουργός, ενώ αναφέρει ότι μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας και τα περιθώρια καλύτερης εφαρμογής της, οι προοπτικές της... Read more »

The post Μουζάλας: Αναγνωρίζεται η προσπάθεια της Ελλάδας στο μεταναστευτικό appeared first on Υστερόγραφα | Η ανάλυση της Είδησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα