Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι για τα χημικά του Άσαντ‏

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε δηλώσεις του στο BBC, ανέφερε ότι η χώρα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τον εαυτό της, εάν υπάρξει ανάγκη, από τα χημικά όπλα του Μπασάρ Άσαντ.

«Τα μόνα όπλα που μας ανησυχούν, είναι τα όπλα που βρίσκονται ήδη στην Συρία, αυτά είναι τα αντιαεροπορικά όπλα, τα χημικά και άλλα πολύ επικίνδυνα όπλα που θα μπορούσαν να μετατρέψουν το παιχνίδι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Νετανιάχου.

Μάλιστα, προειδοποίησε ότι αυτά τα όπλα θα μπορούσαν να αλλάξουν την ισορροπία

δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, και τόνισε ότι δεν είναι μόνο προς το συμφέρον του Ισραήλ να σταματήσει αυτά τα όπλα και να τα πάρει από λάθος χέρια, αλλά είναι προς το συμφέρον όλων.

Παρόλα αυτά, ο Νετανιάχου επανέλαβε σε προηγούμενες δηλώσεις του ότι το Ισραήλ δεν προτίθεται να παρέμβει στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας. “Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, εάν παραστεί ανάγκη και νομίζω ότι οι άνθρωποι ξέρουν ότι αυτό που λέω είναι σοβαρό και μετρημένο», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, βρέθηκε στο Λονδίνο την Τετάρτη για να παραστεί στην κηδεία της πρώην Πρωθυπουργού Μάργκαρετ Θάτσερ.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο Λονδίνο, ο Νετανιάχου συζήτησε για τον εμφύλιο πόλεμο στην Συρία με τον Βρετανό Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και τον Πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα