Νικόλαος: Ανάσταση δεν γίνεται μόνο με αυγά και αρνιά…

Στο Κορωπί όπου χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό για τον προστάτη της πόλης Άγιο Χριστόφορο, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος μίλησε για το νόημα της Ανάστασης του Κυρίου, κάνοντας αναφορά και στη δύσκολη εποχή την οποία βιώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία:

“Το Πάσχα είναι η ωραιότερη περίοδος, και η Εκκλησία μας καλεί να συμμετάσχουμε και να ανυψωθούμε και εμείς, μόνο που αυτό δεν γίνεται μόνο με αυγά, τα αρνιά και τα ”Χριστός Ανέστη” που επαναλαμβάνουμε.

Οι ύμνοι της Εκκλησίας

μας περιγράφουν θεϊκά νοήματα, όπως συμβαίνει με τα Εγκώμια, τον αναστάσιμο κανόνα και τα τροπάρια.

Όλα τα παραπάνω όμως είναι το περιτύλιγμα μιας μεγάλης αλήθειας: Ότι ο Χριστός, Ανέστη. Δεν νίκησε μόνο τον θάνατο, και συνέτριψε τη δύναμη του διαβόλου.

Αλλά με την Ανάστασή Του απέδειξε τη θεότητά Του. Ότι είναι ο ίδιος Θεός.

Και εμείς, μέσα από την Ανάστασή Του, προσδοκούμε να πάρουμε δώρα όπως το ανέσπερο φως που ανέτειλε από τον Τάφο Του και φωτίζει τις ψυχές μας, τη χαρά που ξεχειλίζει μέσα μας, και μια ειρήνη η οποία δεν μπορεί να ερμηνευτεί με τον κοινό νου.

Ζούμε δύσκολες εποχές, και θα πρέπει η πίστη του ενός να ενισχύει την πίστη του άλλου”, σημείωσε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.

Keywords
Τυχαία Θέματα