Ντύθηκε Άγιος Βασίλης ο Στάινμπρουκ για τη Μέρκελ

Ακόμα και η Angela Merkel να μη ζήτησε τίποτα φέτος από τον Άγιο Βασίλη, ο αντίπαλός της για την καγκελαρία, Peer Steinbrück, φρόντισε να φορέσει την στολή για να κάνει τις γιορτές της ακόμα πιο χαλαρές.

Σαν να μην έφθανε ο πρόωρος … μποναμάς του Οκτωβρίου, όταν και η σοσιαλδημοκρατική πρόταση για το σημαντικότερο πολιτικό αξίωμα στην Γερμανία αποδείχθηκε ότι είχε εισπράξει ποσά άνω του ενός εκ. ευρώ ως αμοιβή για διαλέξεις, σαν να μην αρκούσε η άνετη πρωτοπορία της

αντιπάλου του στις δημοσκοπήσεις, ήρθαν και οι γιορτινές αυτές ημέρες για να αναζωπυρώσουν στον Steinbrück τη γνωστή του τάση αυτοκαταστροφής.

Σε συνέντευξή του στη Frankfurter Allgemeine λοιπόν, εκδήλωσε παράπονο για τον χαμηλό, όπως θεωρεί, μισθό που εισπράττει ο/η Καγκελάριος, τον οποίο θεωρεί αναντίστοιχο με την πολυπλοκότητα των καθηκόντων του καθώς και άλλες δραστηριότητες μικρότερης σημασίας που αποφέρουν μεγαλύτερο κέρδος. Η δήλωση αυτή δεν ήχησε, ασφαλώς, καθόλου ευχάριστα στ’ αυτιά των κεντρώων και κεντροαριστερών ψηφοφόρων, οι οποίοι δεν ανήκουν στα υψηλότερα εισοδηματικά στρώματα, αλλά και συνδυάστηκε με έτερη δήλωση του πρώην Καγκελαρίου, Gerhard Schröder, που εξέφρασε την ικανοποίηση με τον τέως μισθό του, προτρέποντας τους διαφωνούντες να ασχοληθούν με κάτι άλλο.

Η νέα γκάφα του Peer Steinbrück δεν πέρασε τις γιορτές μόνη της, αφού ο εμπνευστής της φρόντισε να … της βρει παρέα. Αναφερόμενος στο σαφές προβάδισμα που φαίνεται να διατηρεί η Angela Merkel ενόψει των εκλογών, ο υποψήφιος του SPD το απέδωσε εν μέρει στο «bonus γυναικών», με το οποίο είναι προικισμένη, εννοώντας ότι, λόγω φύλου, ξεκινάει με πλεονέκτημα.

Οι επικοινωνιακές αυτές καταστροφές δεν φαίνεται να επηρεάζουν την λογική προσέγγιση του Steinbrück, ο οποίος δηλώνει αποφασισμένος να εξακολουθεί να λέει ό,τι πιστεύει. «Δεν θα με αλλάξω κατά βάση, ούτε θα συμμετέχω σε δασκάλεμα για να συλλέγω πόντους δημοτικότητας», ξεκαθαρίζει, και με την ξεροκέφαλη αυτή λογική είναι βέβαιο ότι κάνει τη νυν Καγκελάριο να απολαμβάνει ξένοιαστες γιορτές …

Keywords
Τυχαία Θέματα