Ο Μπάιντεν δεν κάνει πίσω για τη Χίλαρι ενόψει 2016

Οι πιέσεις που του ασκεί το “βαθύ κόμμα” των Δημοκρατικών, οι χορηγοί, ενδεχομένς και ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα, δεν φαίνεται να πιάνουν τόπο, τουλάχιστον όχι μέχρι στιγμής, καθώς ο Τζο Μπάιντεν δρομολογεί μια σειρά από δημόσιες εμφανίσεις και πρωτοβουλίες που δείχνουν ότι δεν έχει αποφασίσει να κάνει πίσω από τη θεμιτή φιλοδοξία του να είναι υποψήφιος για την Προεδρία των ΗΠΑ το 2016.

Τότε δηλαδή που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και την… κοινή λογική, η Χίλαρι Κλίντον να δοκιμάσει

εκεί όπου απέτυχε το 2008, και το Δημοκρατικό Κόμμα τρέχει ασθμαίνοντας πίσω της, αδυνατώντας να βρει μια άλλη, περισσότερο φωτεινή και ελκυστική υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο.

Πρόσφατα, ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος είχε τετ-α-τετ με τη Χίλαρι Κλίντον, λίγες ώρες μετά τη συνάντηση της άλλοτε Πρώτης Κυρίας και πρώην Υπουργού Εξωτερικών με τον Μπαράκ Ομπάμα, και όλοι υποψιάζονται ότι στις ζυμώσεις που πραγματοποιήθηκαν, επιχειρήθηκε μια “εγκάρδια συνεννόση”, ώστε να κάνει ο Μπάιντεν πίσω, για χάρη της Χίλαρι.

Όπως λοιπόν ανακοινώθηκε από το γραφείο του, ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ σχεδιάζει να βρεθεί τους επόμενους μήνες στην Αϊόβα και το Νιού Χαμσάιρ, για να στηρίξει υποψηφίους των Δημοκρατικών ενόψει των Ενδιάμεσων Εκλογών για τα δυο Σώματα του Κογκρέσου, τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, το 2014.

Δυο περιοδείες που θα βοηθήσουν τον Μπάιντεν να καταλάβει το εύρος της αποδοχής του. Επομένως και τις ρεαλιστικές πιθανότητές του να διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών ενόψει της προεδρικής αναμέτρησης του 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα