Ο Μπερσάνι οδηγεί την Ιταλία σε εκλογές

Στα χέρια του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, όσο τουλάχιστον του το επιτρέπει η ιταλική Κεντροαριστερά, η Ευρώπη δοκιμάζεται και η ευρωζώνη απειλείται ευθέως με κατάρρευση, την ώρα που η κρίση χρέους που δεν μας άφησε ποτέ, επιστρέφει με αυξημένη επικινδυνότητα, όπως προέβλεψε χθες ο πρόεδρος της Bundesbank Γενς Βάιντμαν.

Ο ηγέτης της ιταλικής Κεντροαριστεράς, που έχει εξελιχθεί στο βασικό πρόβλημα για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης που θα οδηγήσει στη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, με τη συμμετοχή

εκ των πραγμάτων και της Κεντροδεξιάς του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετά τις χθεσινές αποτυχημένες ψηφοφορίες στη Βουλή για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, πρότεινε σήμερα για το ανώτατο αξίωμα της χώρας τον Ρομάνο Πρόντι.

Τον άλλοτε πρωθυπουργό της χώρας και πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που… δεν θέλει να βλέπει μπροστά του ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ήδη, η πρόταση Μπερσάνι έχει προκαλέσει αναστάτωση στην πολιτική ζωή της Ιταλίας, με την Κεντροδεξιά να βρίσκεται… στα κάγκελα, και το κλίμα να φορτίζεται επικίνδυνα, με τις κάλπες να προβάλουν πλέον περισσότερο ορατές στον ορίζοντα.

Όσο για την ευρωζώνη, και τη σταθερότητα στις οικονομίες των χωρών του κοινού νομίσματος, ας το αφήσουμε καλύτερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα