Ο Χένες έκανε ζημιά στη Μέρκελ!

Μεγάλη ήταν η ζημιά που φαίνεται να έκανε η υπόθεση φοροδιαφυγής του αφεντικού της Μπάγερν Μονάχου, Uli Hoeneß, στην κομματική ένωση CDU/CSU της Angela Merkel. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa, το κόμμα της Καγκελαρίου μετριέται μετά από πολύ καιρό κάτω από το 40%.

Συγκεκριμένα, η εβδομαδιαία δημοσκόπηση κατέγραψε

το CDU/CSU στο 39% και αυτό αποδίδεται στην ιδιαίτερη σχέση που διατηρεί ο Hoeneß με το βαυαρικό CSU. Ο κυβερνητικός εταίρος FDP εξακολουθεί να αιωρείται γύρω από το 5%, ενώ τα ισχυρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης και επίδοξοι διάδοχοι της κατάστασης, δηλ. οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι παραμένουν σταθεροί στο 23% και 14% αντίστοιχα. Κερδισμένη η Αριστερά, στην οποία η δημοσκόπηση δίνει 8%, το νέο κόμμα που αντιτίθεται στο ευρώ (3%), αλλά και τα «υπόλοιπα κόμματα» που αθροίζονται στο 5%.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, Frank-Walter Steinmeier, ανέγνωσε τη συγκεκριμένη μέτρηση ως απόδειξη των πολλών, όπως θεωρεί, ελπίδων του κόμματός του να γυρίσει την κατάσταση και να επιστρέψει στην εξουσία, ενώ σχολίασε ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός χάνει σταδιακά την αξιοπιστία του.

Το σίγουρο είναι ότι η κυβερνητική απόπειρα να φορτωθεί και η υπόθεση Hoeneß στον «γκαφατζή» Steinbrück δεν φαίνεται να απέδωσε καρπούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα