Ο Γιώργος Παπανδρέου και η… παροιμία των Αμερικανών

Η χθεσινή ηχηρή επανεμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου, μέσω της προσωπικής δήλωσης που μοίρασε στη δημοσιότητα με αφορμή την αποχώρηση της Αριστερής Πρωτοβουλίας του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου από το ΠΑΣΟΚ, προκάλεσε συζητήσεις, σχόλια, προβληματισμό και… ανησυχία αναφορικά με τις προθέσεις του τέως πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του Κινήματος.

Το τελευταίο διάστημα είχαν πολλαπλασιαστεί οι φήμες και οι πληροφορίες για κινητικότητα του Γιώργου

Παπανδρέου στο παρασκήνηιο, στην κατεύθυνση της “Δημοκρατικής Παράταξης”. Να δηλώσει δηλαδή “παρών”, να επιχειρήσει να ανασυνθέσει ένα μεγάλο μέρος του χώρου της παραδοσιακής βάσης του ΠΑΣΟΚ, και να διεκδικήσει προσωπικό, πρωταγωνιστικό ρόλο για το μέλλον.

Δεν ήταν τυχαίες οι πληροφορίες για την πρόθεση του Γιώργου Παπανδρέου να περιορίσει τα ταξίδια που πραγματοποιεί στο εξωτερικό, με την ιδιότητα και του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, και να εστιάσει… εντός συνόρων. Με περιοδείες και ομιλίες , προκειμένου να υπερασπιστεί το μέλλον του, και να μετρήσει δυνάμεις για το μέλλον.

Μια προσεκτική ανάγνωση της δήλωσης του Γιώργου Παπανδρέου, επιβεβαιώνει το… ενδιαφέρον του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ να παραμείνει πολιτικά ενεργός. Γράφει την “Αλλαγή” με το “Α” κεφαλαίο, παραπέποντας ευθέως στο ιστορικό μήνυμα του Ανδρέα Παπανδρέου, εγκαλεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο για πολιτική, κοινωνική και εκλογική συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ, και επιχειρεί να παρουσιάσει μια πλατφόρμα για το μέλλον.

Ένα μέλλον που σύμφωνα με τον Γιώργο Παπανδρέου οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να προετοιμάσουν από τώρα, και να είναι επικεντρωμένο στην Ελλάδα μετά το Μνημόνιο. Ένα νέο αφήγημα, που θα έλεγε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ουσιαστικά, ο Γιώργος Παπανδρέου πορεύεται έχοντας στο μυαλό του τη γνωστή παροιμία των Αμερικανών ότι τίποτα δεν τελειώνει, αν δεν βγει να τραγουδήσει στη σκηνή η… χοντρή. Δηλαδή, ο Οίκος των Παπανδρέου, που διατηρεί τα “κλειδιά” της κοινωνικής υστεροφημίας του ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα