Ο Γκιούλ παραμερίζει και απομονώνει τον Ερντογάν

Οι χθεσινές δηλώσεις του περί του τι σημαίνει Δημοκρατία, που ουσιαστικά αποτέλεσαν δημόσια αποστασιοποίηση, αν όχι αποδοκιμασία των θέσεων που έχει διατυπώσει ο Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της κοινωνικής αναταράχης που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες στην Τουρκία, φαίνεται ότι ήταν απλώς… ο πρόλογος των στρατηγικών κινήσεων του Αμπντουλάχ Γκιούλ, ο οποίος δείχνει διάθεση να παραμερίσει και να απομονώσει το “πολιτικό ταίρι” του.

Ενώ λοιπόν ο Ερντογάν απουσιάζει

για τριήμερο ταξίδι στο εξωτερικό, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ κάλεσε σήμερα στο προεδρικό μέγαρο τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Μπουλέντ Αρίντς, προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις, και να καταλήξουν σε ένα πλαίσιο στρατηγικής αντιμετώπισης της κρίσης που έχει ξεσπάσει στη γειτονική χώρα.

Ο Γκιούλ σχεδιάζει να δει ακόμη τους αρχηγούς των μικρότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ χθες είχε συνάντηση με τον επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, ο οποίος δεν έκρυψε τον βαθύ προβληματισμό και την ανησυχία του για τις εξελίξεις.

Την ίδια ώρα, τα συνδικάτα της Τουρκίας πετούν το γάντι στον Ταγίπ Ερντογάν, ανακοινώνοντας απεργιακή κινητοποίηση και συγκεντρώσεις για το επόμενο διήμερο, ενώ προχώρησαν και σε μια σκληρή ανακοίνωση:

“Η τρομοκρατία που ασκείται από το κράτος εναντίον απολύτως ειρηνικών διαδηλώσεων, συνεχίζεται κατά τρόπο που συνιστά απειλή για τη ζωή των πολιτών.

Η αγριότητα της καταστολής απεικονίζει την εχθρότητα της τουρκικής κυβέρνησης προς τη Δημοκρατία”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των τουρκικών συνδικάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα