Ο Καλογερόπουλος… απάντησε καταλλήλως στον Σγουρό

Ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Δημήτρης Καλογερόπουλος, δεν άφησε ασχολίαστα όσα υποστήριξε ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, μετά την παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, των μελών της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δημήτρη Καλογερόπουλου έχει ως εξής:

“Την 22-1-2013 διαβιβάστηκε στην Υπηρεσία μας Έκθεση Ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων για το έργο “Κατασκευή Δικτύου Ύδρευσης του Δήμου Ερυθρών”. Η ως άνω έκθεση ελέγχου συντάχθηκε με εντολή του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κατόπιν καταγγελίας.

Συγκεκριμένα,

στο κεφάλαιο ΣΤ ΙΙ (“Ευθύνες Εμπλεκομένων Προσώπων”) στοιχ. Γ, το οποίο και παραθέτουμε αυτολεξεί ζητείται ρητά “Να ελεγχθεί πειθαρχικά η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής για τις πράξεις που αναλυτικά αναφέρονται στα συμπεράσματα των ενοτήτων 2 και 3 του κεφ. Ε και συγκεκριμένα διότι

α) Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, παρά την αντίθετη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Δημοσίων Έργων , κάνει δεκτή την από 27-10-2011 Ένσταση του Αναδόχου, κατά της με ΑΠ 2251/12-10-2011 απόφασης Έκπτωσης της ΔΥ, επικαλούμενη ανύπαρκτους τυπικούς λόγους.

β) Η απόφαση 412/30-3-2012 της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, κατά το σκέλος που αφορά τη διάλυση της σύμβασης, έχει τυπική ακυρότητα, καθότι εκδόθηκε από αναρμόδιο όργανο.

Κατά το μέρος που μας αφορά, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 7 του Ν. 3345/2005, η διαπίστωση πειθαρχικών παραπτωμάτων υπαλλήλων, ύστερα από τη διενέργεια επιθεώρησης ή ελέγχου από το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, τα Σώματα και τις Υπηρεσίες Επιθεώρησης και Ελέγχου, δεσμεύει τα αρμόδια όργανα των φορέων αυτών για την άσκηση πειθαρχικής δίωξης.

Κατόπιν τούτου, η Υπηρεσία μας έχοντας την ως άνω δέσμια αρμοδιότητα, προχώρησε στην εκκίνηση της πειθαρχικής διαδικασίας με την κλήση σε απολογία των μελών της Ο.Ε. Της Περιφέρειας Αττικής.

Στη συνέχεια και σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 234 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) μετά την αποστολή του απολογητικού υπομνήματος από τα μέλη της, η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του άρθρου 234 Ν. 3852/2010, προκειμένου να γνωμοδοτήσει υπέρ ή μη της θέσης αυτών σε αργία για σοβαρή παράβαση καθήκοντος καθώς και τη διάρκεια αυτής ή την έκπτωσή τους σύμφωνα με τις ως άνω διατάξεις.

Συνεπώς, όπως προκύπτει εξ όλων των ανωτέρω, η Υπηρεσία μας εφάρμοσε πιστά τις προβλεπόμενες από τις κείμενες διατάξεις διαδικασίες, χωρίς την παραμικρή πολιτική σκοπιμότητα. Εξάλλου, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής απαρτίζεται από τα μέλη και άλλων παρατάξεων. Εκατοντάδες είναι οι καταγγελίες που γίνονται καθημερινά προς τα Σώματα Ελέγχου και τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης τόσο από ιδιώτες όσο και από αυτοδιοικητικούς κατά αποφάσεων, με αποτέλεσμα πολλά να παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο. Ανάλογα με την πολιτική προέλευση του καθενός θα καταγγέλλεται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ότι μεροληπτεί πολιτικά; Πιστεύουμε ότι το δελτίο τύπου του κ. Σγουρού ήταν ατυχές.

Δεν υπάρχει καμιά κόντρα απλώς εφαρμόζεται ο νόμος”.

Keywords
Τυχαία Θέματα