Ο Καπρίλες παίρνει αποστάσεις από την “επανάσταση” στη Βενεζουέλα

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα Ενρίκε Καπρίλες κράτησε αποστάσεις από τις βίαιες διαδηλώσεις που σημειώθηκαν στο Καράκας μετά την επίσημη ανακήρυξη της νίκης του Νικολά Μαδούρο στις προεδρικές εκλογές, και που είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό επτά ανθρώπων.

Ο Καπρίλες ακύρωσε την προγραμματισμένη για σήμερα, Τετάρτη, διαδήλωση,

τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είχε σχέδια να «διεισδύσει» σε αυτή, να δημιουργήσει προβλήματα και στη συνέχεια να κατηγορήσει τον ίδιο.

«Όλοι όσοι είναι εδώ, είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε ένα διάλογο, έτσι ώστε αυτή η κρίση να επιλυθεί τις επόμενες ώρες», δήλωσε ο Καπρίλες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα κεντρικά γραφεία της αντιπολίτευσης στο Καράκας.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Νίκολα Μαδούρο ο οποίος κέρδισε τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής με λιγότερο από 300.000 ψήφους διαφορά, είχε πει ότι δεν θα επιτρέψει τη διεξαγωγή της διαδήλωσης που είχε εξαγγείλει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

Κατα την διάρκεια των βίαιων συγκρούσεων της Δευτέρας στο Καράκας, συνελήφθησαν περίπου 135 άτομα και πάνω από 60 τραυματίστηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα