Ο Καρλ Μπερνστάιν για την πώληση της “Washington Post”

Twitter @EmOikonomidis

Η ανακοίνωση της πώλησης της ιστορικής εφημερίδας “Washington Post” στον ιδρυτή και ιδιοκτήτη της “Amazon” Τζεφ Μπέζος, έναντι οικονομικού τιμήματος 250 εκατομμυρίων δολαρίων, σηματοδότησε την απόλυτη επικυριαρχία του διαδικτύου έναντι του έντυπου Τύπου, αλλά και των άλλων ΜΜΕ.

Οι αντιδράσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες ποικίλουν, έχει ωστόσο στη σημασία της η παρέμβαση του Καρλ Μπερνστάιν, ο οποίος μαζί με τον Μπομπ Γούντγουορντ κέρδισαν το 1973 το βραβείο Πούλιτζερ

για την αποκάλυψη του σκανδάλου Γουότεργκεϊτ, που οδήγησε τον μέχρι τότε Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ρίτσαρντ Νίξον σε ατιμωτική παραίτηση.

Ο Μπερντστάιν αποχώρησε από την “Washington Post” το 1976, μέχρι και σήμερα ωστόσο παραμένει δημοσιογραφικά ενεργός, επικαιροποιώντας την παρουσία του μέσω τηλεοπτικών διαδικτυακών σχολιασμών θεμάτων της επικαιρότητας, και φυσικά των πολιτικών εξελίξεων.

“Σε καθαρά προσωπικό επίπεδο, είναι μια έντονη συναισθηματικά στιγμή. Απ’ την άλλη, τα πάντα γύρω μας αλλάζουν και πρέπει να προσαρμοζόμαστε. Ευελπιστώ ότι οι σημερινές εξελίξεις θα αποτελέσουν την απαρχή για μια καινούρια εποχή, που θα συνδυάζει τις δυνατότητες και τις απαιτήσεις του σήμερα, με τις αξίες και τις ηθικές προτεραιότητες του χθες. Και ο Τζεφ Μπέζος φαντάζει ως ιδεώδης επιλογή”, υποστηρίζει ο Καρλ Μπερνστάιν σε δήλωσή του.


Keywords
Τυχαία Θέματα