Ο Κώστας Γαβράς στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Με αφορμή τη νέα του ταινία «Το Κεφάλαιο» (Le Capital), ο διεθνής Ελληνας και βραβευμένος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς θα βρεθεί στην Αθήνα και θα μιλήσει για την πολιτική και το πολιτικό σινεμά.

Η συζήτηση, με τη συμμετοχή του κοινού, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 8 Ιανουαρίου, στις 20:30 στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών,

ενώ την ευθύνη του συντονισμού θα έχει η δημοσιογράφος Τίνα Μανδηλαρά.

Η είσοδος στη συζήτηση είναι ελέυθερη, ενώ θα αναμεταδοθεί ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας της Στέγης.

Ο Κώστας Γαβράς γεννήθηκε στην Ελλάδα, στα Λουτρά Ηραίας. Σπούδασε λογοτεχνία στη Σορβόνη και κινηματογράφο στο Ινστιτούτο IDHEC. Μετά την αποφοίτησή του, αποφάσισε να μείνει στη Γαλλία. Η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του, το «Z», κέρδισε το Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας και το Οσκαρ Μοντάζ το 1970 και προτάθηκε για άλλα τρία Οσκαρ (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Σεναρίου).

Η ταινία του «Ο αγνοούμενος» το 1982 κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών, ενώ ο Κώστας Γαβράς απέσπασε το Οσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου την ίδια χρονιά. Η πλούσια φιλμογραφία του συμπεριλαμβάνει τις ταινίες «Σε Κατάσταση Πολιορκίας» (1972), «Το Μουσικό Κουτί» (1989 – Χρυσή Αρκτος στο Φεστιβάλ Βερολίνου το 1990), «Αμήν» (2002, βραβείο Σεζάρ Καλύτερου Σεναρίου), «Το Τσεκούρι» (2005) και «Παράδεισος στη Δύση» (2009).

Η εκδήλωση στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Odeon και την Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Keywords
Τυχαία Θέματα