Ο Λοβέρδος στα χνάρια του… Γεννηματά

Μια σειρά από θέματα ανοίγει ο Ανδρέας Λοβέρδος με συνέντευξη που παραχωρεί στον “Τύπο της Κυριακής”. Το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που συνδέεται σε σενάρια δημιουργίας νέου κόμματος στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ή ακόμη και αμφισβήτησης της ηγεσίας του Ευάγγελου Βενιζέλου, επιχειρεί να ισορροπήσει σε τεντωμένο σχοινί, αναφορικά με την πολιτική αναγκαιότητα

ανασυγκρότησης του χώρου, τονίζοντας την ίδια στιγμή ότι θα είχε πολιτική και προσωπική δυσκολία να ανατρέψει τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, στο πλευρό του οποίου βρέθηκε δυο φορές στο παρελθόν: Στη μάχη για την ηγεσία μετά τις χαμένες εκλογές του 2007, απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου, και όταν το 2012 επέλεξε να κάνει πίσω ο ίδιος, και να αφήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο να είναι ο μοναδικός υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέντευξή του ωστόσο, ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρεται και στο θέμα του ΕΟΠΥΥ, που εξελίσσεται σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για την κυβέρνηση, με ορατές, θυελλώδεις αρνητικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών. Ως “πατέρας” της δημιουργίας του ΕΟΠΥΥ λοιπόν, με την τότε ιδιότητα του ως υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν αποδέχεται λάθος στον σχεδιασμό.

Αντιθέτως, υποστηρίζει ότι ο ΕΟΠΥΥ έπρεπε να είχε δημιουργηθεί πολύ νωρίτερα, κάτι που δεν κατέστη εφικτό λόγω των αντιδράσεων από διάφορα συμφέροντα, ενώ χαρακτηρίζει τη συγκρότησή του ως τη δεύτερη μεγαλύτερη τομή στην ιστορία του συστήματος υγείας στην Ελλάδα, μετά τη δημιουργία του ΕΣΥ από τον αείμνηστο Γιώργο Γεννηματά.

Keywords
Τυχαία Θέματα