Ο Μαργαρίτης Σχοινάς “Επίτροπος” της τρόικας στην Αθήνα

Η πολύμηνη φημολογία για την αναζήτηση ενός Έλληνα που θα αναλάμβανε ουσιαστικά ρόλο “Επιτρόπου” της τρόικας στην Αθήνα, προκειμένου να είναι περισσότερο οικείος προς την κουλτούρα της χώρας μας, και να συμβάλλει καθοριστικά στο να αποφεύγονται κραδασμοί και… παρεξηγήσεις με τις Βρυξέλλες και το Διεθνές Νομισματιό Ταμείο, φαίνεται ότι έφτασε στο τέλος της.

Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει η “Καθημερινή της Κυριακής”, σύμφωνα

με την οποία ο πρώην ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και στενός συνεργάτης του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, Μαργαρίτης Σχοινάς, είναι εκείνος ο οποίος θα αναλάβει μέχρι την άνοιξη ρόλο “κοινού διευθυντή” των κλιμακίων της τρόικας και της Task Force του Χορστ Ράιχενμπαχ στην Αθήνα.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς είναι σήμερα αναπληρωτής διευθυντής του Σώματος Συμβούλων Ευρωπαϊκής Πολιτικής, το οποίο συνεπικουρεί τον Ζοζέ Μπαρόζο στο έργο του και τη χάραξη της στρατηγικής για την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι σχετικές ανακοινώσεις, σύμφωνα με την “Καθημερινή της Κυριακής” αναμένεται να γίνουν τον Φεβρουάριο, και η τοποθέτηση του Μαργαρίτη Σχοινά σε ρόλο “Επιτρόπου για την Ελλάδα” τον Μάρτιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μαργαρίτης Σχοινάς ήταν πρώτος επιλαχών στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για την Ευρωβουλή στις εκλογές του 2004, τοποθετημένος από τον Κώστα Καραμανλή, και πήρε τη θέση του Αντώνη Σαμαρά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όταν ο σημερινός Πρωθυπουργός τοποθετήθηκε Υπουργός Πολιτισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα