Ο Ρέσλερ πανηγυρίζει που… έσωσε τη θέση του

Ο μεγάλος και αδιαμφισβήτητος νικητής των εκλογών στην Κάτω Σαξονία ήταν το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα, FDP, και ειδικότερα ο ηγέτης του, Philipp Rösler. Πολλοί στο κόμμα του περίμεναν πώς και πώς την σημερινή αποτυχία του για να δρομολογήσουν την άμεση αποπομπή του. Όμως, το αποτέλεσμα τους διέψευσε.

Ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας, Philipp Rösler, ο οποίος πιθανώς είχε προετοιμάσει την ομιλία παραίτησής του για απόψε, ήταν λογικό να δείχνει κατενθουσιασμένος στις πρώτες του δηλώσεις αμέσως μετά τα exit polls:

«Η

σημερινή είναι μια μεγάλη ημέρα για το FDP» ήταν η πανηγυρική του μετάφραση του αποτελέσματος, την οποία αναγκάσθηκε να συνοδεύσει και ο πρώτος από τους δελφίνους, Rainer Brüderle, με ένα διστακτικό χειροκρότημα. Ως «μεγάλη ημέρα για όλους τους φιλελεύθερους της Γερμανίας» χαρακτηρίστηκε ακόμα η σημερινή από τον Rösler, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συμπατριώτες του από την Κάτω Σαξονία, αλλά και ονομαστικά τον επικεφαλής του Συνδυασμού του FDP και προσωπικό του φίλο, όπως είπε, Stefan Birkner.

Να δούμε αν όντως η σημερινή ημέρα θα σημάνει την άνοδο του συγκυβερνώντος κόμματος στις δημοσκοπήσεις, αλλά και την παραμονή του Philipp Rösler στην καρέκλα της ηγεσίας του.

Keywords
Τυχαία Θέματα