Ο Σίσι παραιτείται από το μισό μισθό του για το “καλό της Αιγύπτου”

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Αιγύπτου, Στρατάρχης, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, δήλωσε την Τρίτη πως προτίθεται να παίρνει το μισό μισθό που προβλέπεται από το νόμο και τον υπόλοιπο να τον χαρίσει στη χώρα, η οποία ξεκινάει μία προσπάθεια… αναδόμησης της οικονομίας της.

Με τον τρόπο αυτό ο Σίσι θέλει να δείξει στους πολίτες της χώρας πως όλοι χρειάζονται να κάνουν “θυσίες” για το κοινό καλό.

Ασφαλώς, είναι και ένας τρόπος να δείξει πως δεν διεκδίκησε την προεδρία της Αιγύπτου

για προσωπικό όφελος, αλλά γιατί πράγματι έχει ως στόχο του να ενισχύσει την οικονομία και να χαράξει μία νέα πορεία, η οποία μακροπρόθεσμα θα βοηθήσει τον λαό του να ζήσει καλύτερες μέρες.

“Πρέπει να γίνουν θυσίες από κάθε Αιγύπτιο”, είπε ο Σίσι και σημείωσε: “Παίρνω τον μέγιστο μισθό που είναι 5.900 δολάρια και κανείς στην κυβέρνηση δεν πρόκειται να πάρει μεγαλύτερο μισθό. Όσο για εμένα θα παραιτηθώ από το μισό μου μισθό, καθώς και από τη μισή μου περιουσία. Ακόμη κι από αυτή που μου έχει κληρονομήσει ο πατέρας μου, για χάρη της Αιγύπτου”.

Τα ΜΜΕ στη χώρα, πάντως, εκτιμούν πως οι ανακοινώσεις αυτές του Σίσι προαναγγέλουν σκληρές πολιτικές λιτότητας και μεταρρυθμίσεις που δεν θα είναι καθόλου ευχάριστες για τους πολίτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα