Ο Σόρος και η Χίλαρι παίζουν τον πλανήτη… στα ζάρια

Twitter@EmOikonomidis

Η μάχη που έδωσαν οι πολιτικοί και οικονομικοί ακτιβιστές στις Ηνωμένες Πολιτείες για να αποτραπεί η παράδοση της Fed στα χέρια του γερακιού της Wall Street Λάρι Σάμερς, ήταν εκκωφαντικά νικηφόρα. Ο Μπαράκ Ομπάμα αναγκάστηκε να υποχωρήσει, και να βάλει στο ράφι τον άλλοτε πρόεδρο του Χάρβαρντ και γκουρού της οικονομικής πολιτικής της περιόδου Κλίντον, επιτρέποντας στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ

να έχει τη φυσική διαδοχή της, στο πρόσωπο της αξιοπρεπούς Τζάνετ Γιέλεν, η οποία και αναμένεται να συνεχίσει τις πολιτικές του Μπεν Μπερνάνκι. Πολιτικές που διέσωσαν την αμερικανική οικονομία, και απέτρεψαν μια νέα Μεγάλη Ύφεση, η θυελλώδης έλευση της οποίας θα συνιστούσε τραγική ειρωνεία για τον απερχόμενο πρόεδρο της Fed, καθώς έχει κάνει τη διδακτορική διατριβή του πάνω στην… ορίτζιναλ Μεγάλη Ύφεση του προηγούμενου αιώνα.

Η νικηφόρα αυτή μάχη ωστόσο φαίνεται να περνάει ήδη στο επόμενο και περισσότερο επαγγελματικό επίπεδο: Τη διεκδίκηση της Προεδρίας των ΗΠΑ στις προεδρικές εκλογές του 2016. Εκεί όπου, μετά από μια οκταετία των Δημοκρατικών υπό τον Μπαράκ Ομπάμα, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θεωρεί, ίσως και δικαίως, ότι έρχεται η δική του σειρά. Μόνο που οι Ρεπουμπλικανοί δεν μπορούν ακόμη να καταλάβουν με ποιόν τρόπο θα αποτρέψουν την εκλογή της Χίλαρι Κλίντον, στην περίπτωση που η άλλοτε Πρώτη Κυρία και πρώην Υπουργός Εξωτερικών πειστεί να κάνει το αυτονόητο και αναμενόμενο βήμα, ώστε να ολοκληρώσει τον επίλογο ενός πεπρωμένου που πριν από οκτώ χρόνια της στέρησε ο πρώτος Αφροαμερικανός Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η Χίλαρι είναι το απόλυτο φαβορί για το 2016. Με… σκανδαλιστική βεβαιότητα, σε σημείο που σε κάνει να ψάχνεις τι έχουν σκαρφιστεί ή σκοπεύουν να κάνουν οι επικοινωνιακοί γκουρού του Μπαράκ Ομπάμα και του ίδιου του Μπιλ Κλίντον, δηλαδή… κυρίως ο Ντέιβιντ Άξελροντ, για να αποτρέψουν το μοιραίο.

Η εκλογή της Χίλαρι στον Λευκό Οίκο ωστόσο αποκτά και μια πρόσθετη, επικίνδυνη διάσταση. Ανακοίνωσε ήδη ότι θα τη στηρίξει, και θα πιέσει αφόρητα για να την πείσει να δεχθεί να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στις επόμενες εκλογές, ο Τζορτζ Σόρος. Ο μεγαλοεπενδυτής, που έγινε γνωστός ως… διεθνής κερδοσκόπος, καθώς έφτιαξε περιουσία από τη δυστυχία των λαών που χρεοκοπούσαν, εν πολλοίς και εξαιτίας των δικών του παρασκηνιακών ραδιουργιών, δώρησε ήδη 25.000 δολάρια στον εθελοντικό οργανισμό ακτιβιστών που έχει δημιουργηθεί για να στηρίξει την υποψηφιότητα της Χίλαρι.

Η είδηση της στήριξης της Χίλαρι Κλίντον από τον Τζορτζ Σόρος προκάλεσε ήδη ρίγη ανατριχίλας στις αγορές και τον πλανήτη. Το μυαλό όλων δεν αντιστέκεται στον πειρασμό να συμπεράνει ότι οι δυο τους είναι αποφασιμένοι να… τζογάρουν με το μέλλον της ανθρωπότητας. Να… παίξουν στα ζάρια τον πλανήτη.

Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ο Τζορτζ Σόρος, παρόλο που είναι γνωστός υποστηρικτής των Δημοκρατικών, δεν είχε σταθεί στο πλευρό του Μπαράκ Ομπάμα στην αναμέτρηση του Νοεμβρίου του 2012, με τις φήμες να είναι έντονες ότι παρασκηνιακά “έσπρωχνε” τον Μορμόνο επιχειρηματία, και πρώην Κυβερνήτη της Μασαχουσέτης Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος είχε κερδίσει το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.

Κάποιος να σταματήσει το δίδυμο Σόρος-Χίλαρι Κλίντον. Γιατί, ας μην ξεχνάμε ότι ο Τζορτζ Σόρος ήταν μεταξύ εκείνων που είχαν ποντάρει στη χρεοκοπία της Ελλάδας. Και κατ’ επέκταση της ευρωζώνης. Επομένως, συνολικά της χρεοκοπίας του πλανήτη…

Keywords
Τυχαία Θέματα