Ο Στ. Ψυχάρης ζητάει αξιοποίηση του… μαύρου χρήματος!

Ένα άρθρο που θα συζητηθεί, υπογράφει σήμερα στην πρώτη σελίδα του “Βήματος της Κυριακής” ο εκδότης της εφημερίδας Σταύρος Ψυχάρης.

Ο έμπειρος δημοσιογράφος, που υπήρξε για σειρά πολλών ετών συνοδοιπόρος του Χρήστου Λαμπράκη, και μετά τον θάνατο του μεγάλου εκδότη ανέλαβε ο ίδιος τα ηνία του ΔΟΛ, καλεί την κυβέρνηση να κάνει μια σαφή διάκριση ανάμεσα στο “βρώμικό” και το “μαύρο” χρήμα, και να βρει τρόπους για να ξαναβάλει το τελευταίο στην ελληνική οικονομία.

“Και

όμως λεφτά υπάρχουν! Όχι πέτσινα, αλλά πραγματικά, και έτοιμα να κυκλοφορήσουν και να γίνουν αληθινός αιμοδότης για την υπέρβαση της λιτότητας και την ανάπτυξη της χώρας.

Μιλάμε για “μαύρο” και όχι για “βρώμικο” χρήμα. “Μαύρο” χρήμα είναι αυτό που απλώς διαφεύγει της Εφορίας. Είναι χρήματα που κτώνται νομίμως, αλλά αποφεύγουν τη φορολόγησή τους.

“Βρώμικο” χρήμα είναι εκείνο που προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες: Ναρκωτικά και σωματεμπορία, λαθρεμπόριο, παράνομα όπλα, ληστείες, τρομοκρατία και διαφθορά κρατικών αξιωματούχων.

Αφήνοντας το “βρώμικο” χρήμα στην αρμοδιότητα των εισαγγελέων, ας δούμε τί μπορεί να γίνει με το χρήμα που έχοντας αποφύγει τη φορολόγησή του, παραμένει κρυμμένο.

Αν στο “κρυμμένο” μαύρο χρήμα προστεθούν και τα εκατομμύρια των μικροκαταθετών, προκύπτουν νούμερα που δικαιολογούν τη φράση “λεφτά υπάρχουν”. Ακόμη και ο εντελώς άμυαλος το κατάλαβε.

Αυτό το κρυμμένο χρήμα οφείλει η κυβέρνηση να επαναφέρει στην κυκλοφορία. Όταν τα λεφτά που είναι σήμερα στα μπαούλα επιστρέψουν στην αγορά, θα κινηθεί η οικονομία.

Δει δη χρημάτων, και το “μαύρο” χρήμα είναι καλύτερο από το καθόλου”, επισημαίνει μεταξύ άλλων στο κύριο άρθρο του στο “Βήμα της Κυριακής” ο Σταύρος Ψυχάρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα