Ο Στάινμπρουκ λέει σκληρές αλήθειες για την Ελλάδα

Μπορεί η Angela Merkel να προσπαθεί να αποφεύγει το αναπόφευκτο («κούρεμα») και να περιμένει τις εκλογές του επόμενου φθινοπώρου παίζοντας στο μεσοδιάστημα «κρυφτούλι», όμως ο αντίπαλός της για την καγκελαρία, Peer Steinbrück, δεν μασάει τα λόγια του ως προς την σωτηρία της Ελλάδας και το κόστος που αυτή συνεπάγεται αναγκαστικά και

για τον Γερμανό φορολογούμενο.

Σε συνέντευξή του στην “Bild am Sonntag” που προδημοσιεύεται σήμερα, ο Steinbrück μιλάει λοιπόν, για όλα όσα η αντίπαλός του, λόγω πολιτικού κόστους, φοβάται να πει.

Λέει ξεκάθαρα στον γερμανικό λαό ότι θα πρέπει να κάνει θυσίες για μια Ευρωπαϊκή Ένωση, μέλη της οποίας εκ των πραγμάτων αναλαμβάνουν βάρη για άλλα μέλη. Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει στα επόμενα οκτώ χρόνια να επιστρέψει στις αγορές και χρειάζεται γι’ αυτό τον λόγο γέφυρες. Γέφυρες που θα πρέπει να προμηθεύσει η Γερμανία, κάτι που αντιστοιχεί σε χρήματα.

Έως τώρα, σύμφωνα με τον υποψήφιο των σοσιαλδημοκρατών για την Καγκελαρία, η Γερμανία δεν έχει πληρώσει ούτε ένα λεπτό για την Ελλάδα. Ανέλαβε μόνο εγγυήσεις, που δεν αποκλείεται να καταστούν ληξιπρόθεσμες.

Ταυτόχρονα, παραλληλίζει την βοήθεια στην Ελλάδα με την επανένωση των δύο Γερμανιών: «Ήμασταν έτοιμοι να συνεισφέρουμε πολλά λεφτά για την γερμανική επανένωση, την οποία όλοι οι γείτονές μας, παρά τις κακές τους εμπειρίες, καλωσόρισαν. Τώρα θα πρέπει εμείς οι ίδιοι να αναρωτηθούμε πόσο αξίζει για εμάς η Ευρώπη», λέει χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα