Ο Θάνος Μικρούτσικος σε δυο παραστάσεις

Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες ο οποίος έχει αφήσει το στίγμα του στην ελληνική μουσική, με μελοποιήσεις μεγάλων ποιητών, αποφασίζει να παρουσιάσει για πρώτη φορά μια διαφορετική καλλιτεχνική του πτυχή. Ο λόγος για τον Θάνο Μικρούτσικο, ο οποίος εμφανίζεται για δύο μόνο παραστάσεις με τίτλο «πάντα γελαστοί και γελασμένοι», στις 19 και 20 Ιανουαρίου, στο θέατρο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5). Ο γνωστός συνθέτης ανατρέχει στο μουσικό του παρελθόν, ονειρεύεται και μοιράζεται με το κοινό τα στιβαρά του ζεϊμπέκικα, μεταξύ

άλλων τα κομμάτια ΄΄Ρόζα΄΄, ΄΄ερωτικό΄΄ (πιρόγα), ΄΄πάντα γελαστοί΄΄ και ΄΄ατομική μου ενέργεια΄΄. Στη μουσική του παρέα παίρνουν μέρος ο Μανώλης Μητσιάς, πρωτότυπος ερμηνευτής λαϊκών του κομματιών, και οι νεότεροι Γιάννης Κότσιρας και ο Δημήτρης Μπάσης.

Όπως λέει ο ίδιος ο συνθέτης «εδώ και χρόνια μου είχε καρφωθεί η ιδέα να μαζέψω τα λαϊκά τραγούδια που έχω γράψει και να τα παρουσιάσω στη δισκογραφία συγκεντρωμένα, αλλά και σε συναυλίες. Είχα και εγώ εκπλαγεί με τη διαχρονική επιτυχία της ΄΄πιρόγας΄΄, με την τρέλα που ακολουθούσε την ΄΄Ρόζα΄΄, αλλά και από το γεγονός ότι πολλοί σημαντικοί άνθρωποι της μουσικής εκτιμούσαν ιδιαιτέρως αυτή μου την πλευρά». Και έτσι ήρθε αυτή η στιγμή που ο Θάνος Μικρούτσικος καλείται να παρουσιάσει μία επιλογή από τα λαϊκά του, σε στίχους σπουδαίων στιχουργών όπως είναι οι: Άλκης Αλκαίος, Λίνα Νικολακοπούλου, Κώστας Τριπολίτης, Οδυσσέας Ιωάννου, Λάκης Λαζόπουλος, Κώστας Λαχάς αλλά και οι ποιητές Μάνος Ελευθερίου και Νίκος Καββαδίας.
Η ώρα έναρξης των παραστάσεων έχει προγραμματιστεί για τις 9 το βράδυ. Οι τιμές των εισιτηρίων ανέρχονται στα 15 (για ανέργους), 25, 30, 35, 40 και 45 ευρώ και η προπώληση γίνεται στα ταμεία του θεάτρου, μέσα από τις ιστοσελίδες www.ellthea.gr και www.tickethour.com και στο τηλέφωνο 210-8938100.

Keywords
Τυχαία Θέματα