Ο Βενιζέλος ξεκίνησε… Ανένδοτο κατά της ΝΔ

(Photo: Eurokinissi)

Με το ΠΑΣΟΚ να… τριγυρίζει δημοσκοπικά στο 5% και την ηγεσία του να βρίσκεται υπό σκληρή αμφισβήτηση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποφάσισε να διαφοροποιήσει την τακτική του. Και με την ομιλία του στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, να πετάξει το γάντι στη Νέα Δημοκρατία

και τον Αντώνη Σαμαρά, θέτοντας μια σειρά από πολιτικά ζητήματα, που αφορούν το κυβερνών κόμμα και τον Πρωθυπουργό, ενώ την ίδια στιγμή δεν εξαίρεσε από το κάδρο της κριτικής του τον Φώτη Κουβέλη και τη Δημοκρατική Αριστερά.

“Η Νέα Δημοκρατία νομίζει ότι η κυβέρνηση είναι μονοκομματική, και η ΔΗΜΑΡ θέλει να μετέχει στη νομή της εξουσίας, αποφεύγοντας τα βάρη των αποφάσεων τις πιο δύσκολες στιγμές. Υπάρχουν φορές που οι τεκμηριωμένες προτάσεις προκαλούν ενόχληση στη Νέα Δημοκρατία, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις”, σημείωσε με έμφαση ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος διαπίστωσε την ύπαρξη ουσιαστικών προβλημάτων στο εσωτερικό, τη συνοχή και τη λειτουργία της κυβέρνησης.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει επισημάνει με έμφαση στον Αντώνη Σαμαρά την αναγκαιότητα να προχωρήσει ο Πρωθυπουργός σε ανασχηματισμό, μέσω του οποίου θα προκύψει ένα καλύτερο και περισσότερο αποτελεσματικό σχήμα μάχης για την κυβέρνηση, στη δύσκολη σημερινή συγκυρία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να σηκώσει τους τόνους και για το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, σχολιάζοντας ότι η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα γίνεται με δική του πρωτοβουλία, ενώ άφησε αιχμές κατά της Δημοκρατικής Αριστεράς και όσων θεωρούν ότι μπορούν να μειώσουν και να υποτιμήσουν το ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της συζήτησης που έχει ανοίξει για ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε και πάλι στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, καλώντας και τα υπόλοιπα κόμματα να ακολουθήσουν τον δρόμο που άνοιξε εκείνος, αναθέτοντας σε ανεξάρτητους ελεγκτές να διαπιστώσουν τι πραγματικά συμβαίνει στα ταμεία τους, και δεν παρέλειψε να επιτεθεί σκληρά, ενίοτε και με ειρωνικούς χαρακτηρισμούς, για στελέχη που ανδρώθηκαν στο ΠΑΣΟΚ, και σήμερα το αποδομούν με τη στάση τους, ιδρύοντας ακόμη και κόμματα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε και πάλι στη Χρυσή Αυγή, ενώ αίσθηση προκάλεσε η αποστροφή του για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον οποίο… εξίσωσε περίπου με τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα