“Ο Βορίδης στον δρόμο Τατούλη, Μανώλη και Παυλίδη”

Με ανάλυσή του στα “Νέα”, ο Δημήτρης Μητρόπουλος παρουσιάζει μια διαφορετική πτυχή του ζητήματος που προέκυψε με τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη κατά του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ.

Ο αρθρογράφος του Συγκροτήματος Λαμπράκη, θυμίζει με νόημα ότι πριν από κάποιες δεκαετίες ο σημερινός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας “έκανε μνημόσυνα για τους Απριλιανούς και επισκέψεις στον Κορυδαλλό”, και στη συνέχεια επιχειρεί μια αναδρομή

στην κατάσταση κοινοβουλευτικής ομηρίας που έζησε μετά τις εκλογές του 2007 ο Κώστας Καραμανλής, λόγω της ισχνής πλεοψηφίας που είχε η κυβέρνηση της ΝΔ.

“Ο Βορίδης δεν θα είχε βγει έτσι εύκολα να μιλήσει, αν η κυβέρνηση δεν είχε τυπικά μετρημένους όλους κι όλους 153 βουλευτές. Είναι η λογική του 2007, όταν Τατούληδες, Μανώληδες, Παυλίδηδες και διάφοροι άλλοι θεωρούσαν ότι είχαν τον Καραμανλή του χεριού τους.

Η παθητική αντίδραση του τότε Γραφείου Πρωθυπουργού έφερε απομείωση δυνάμεως και πρόωρη πτώση της κυβέρνησης μετά από μόλις δυο χρόνια, αφού ο εξευμενισμός θεωρείται στην πολιτική σημάδι αδυναμίας”, επισημαίνει ο Δημήτρης Μητρόπουλος στα “Νέα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα