Ολονύκτιο θρίλερ στη κυπριακή βουλή και έγκριση των 2 προτάσεων νόμου

Eγκρίθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυκτα οι δύο προτάσεις νόμου οι οποίες κατατέθηκαν υπό τη μορφή του κατεπείγοντος και στις οποίες αποτυπώνονται τα δύο μνημονιακά νομοσχέδια που απέρριψε νωρίτερα η πλειοψηφία της Ολομέλειας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του sigmalive.gr «πρωταγωνιστής» του θρίλερ ήταν ο Συνεργατισμός καθώς ο ένας εκ των δύο μνημονιακών νόμων αφορούσε τον ο περί συνεργατικών εταιρειών τροποιητικό νόμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νομοσχέδια αποτελούσαν απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να εγκριθεί η επόμενη δόση

ύψους 1,5 δις ευρώ τα οποία θα αξιοποιούνταν για ανακεφαλαιοποίηση του Συνεργατισμού.

Ολονύκτιο θρίλερ με έντονο παρασκήνιο εκτυλίχθηκε στη βουλή μετά την απόρριψη δύο μνημονιακών νομοσχεδίων που αποτελούν προϋπόθεση προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως για αποδέσμευση της δεύτερης δόσης οικονομικής βοήθειας προς την Κύπρο.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των κοινοβουλευτικών κομμάτων ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Χρήστο Στυλιανίδη, στο πλαίσιο της οποίας κατέληξαν σε συμφωνία επί των δύο νομοσχεδίων, περί Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων και περί Αναδιάρθρωσης των Χρηματοοικονομικών Οργανισμών.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 23:00, έχοντας καταλήξει σε συμφωνία επί των νομοσχεδίων περί Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων και περί Αναδιάρθρωσης των Χρηματοοικονομικών Οργανισμών.

Μετά τη συμφωνία-συμβιβασμό μεταξύ των κομμάτων, συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρία της Ολομέλειας και ακολούθησε αμέσως μετά δεύτερη συνεδρία στην οποία κατατέθηκαν υπό τη μορφή του κατεπείγοντος τα νέα κείμενα με τη μορφή προτάσεων νόμου και αφού εξετάστηκαν με τη διαδικασία του επείγοντος εγκρίθηκαν, προκειμένου να ικανοποιηθεί η προϋπόθεση για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης της δανειακής σύμβασης ύψους €1,5 δις.

Keywords
Τυχαία Θέματα