Οι Times γράφουν (πολλά) για τον Σάλλα…

Μεγάλο αφιέρωμα στον επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα, φιλοξενούν οι NY Times, στο οποία περιγράφεται η πορεία του προς την κορυφή, αλλά και αφήνονται σαφείς αιχμές για την σύνδεσή του με τη Λαϊκή Τράπεζα.

«Όχι πολύ παλαιότερα, ο Μιχάλης Σάλλας, ο Πρόεδρος της Τράπεζας

Πειραιώς στην Ελλάδα, είχε ένα όνειρο: Να κάνει την τράπεζά του πολύ μεγάλη για να αποτύχει. Αλλά τώρα που έχει κατορθώσει να μετατρέψει την τράπεζά του στην μεγαλύτερη της Ελλάδας, διασφαλίζοντας ότι η Πειραιώς πληροί τις προϋποθέσεις διάσωσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Σάλλας διατρέχει τον κίνδυνο να δει να τον κατατρέχουν κάποια από τα βήματα που έκανε σε αυτή την διαδρομή. Αυτά περιλαμβάνουν τον δανεισμό περισσότερων από 100 εκ. ευρώ (132 εκ. $) από φιλικό τραπεζίτη, σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει την πτώση των μετοχών του και να δανειοδοτήσει με ρίσκο ανθρώπους και εταιρείες που διατηρούν δεσμούς με την Πειραιώς».

Με τα λόγια αυτά εισάγεται το δημοσίευμα, το οποίο αναλύει την πορεία του κυρίου Σάλλα από το 1991 και την σταδιακή γιγάντωση της Πειραιώς.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις σχέσεις της Λαϊκής Τράπεζας και του Ανδρέα Βγενόπουλου με την Τράπεζα Πειραιώς, με αφορμή δάνειο, όπως αναφέρεται, 113 εκ. ευρώ της πρώτης «προς εταιρείες offshore που ελέγχονται από τον κ. Σάλλα, τον γιο του Γιώργο και την κόρη του Μυρτώ».

Keywords
Τυχαία Θέματα