Οι “αιωνόβιες ελιές” του Γιώργου Ζιάκα

Οι «αιωνόβιες ελιές» του Γιώργου Ζιάκα, του γνωστού σκηνογράφου που έχει συμπληρώσει 45 χρόνια συνεχούς προσφοράς στο ελληνικό θέατρο, ΄΄ανθίζουν΄΄ και κοσμούν τον χώρο Stormy στο Μοναστηράκι (Κακουργιοδικείου 2 & Αθηνάς 17, 1ος όροφος). Με πηγή έμπνευσης τον αρχαίο ελαιώνα στον μεσαγρό της Αίγινας, ο Έλληνας καλλιτέχνης αποτυπώνει στον καμβά τον ζωγραφικό του ελαιώνα και φιλοτεχνεί 64 έργα μικρών διαστάσεων. Ο Γιώργος

Ζιάκας καταγράφει τις εικόνες ενός πραγματικά μαγικού τοπίου, του αρχαίου ελαιώνα στην Αίγινα, ενός χώρου διατηρητέου και προστατευμένου από την UNESCO, με ελιές ηλικίας δυόμισι χιλιάδων ετών. Δέκα χρόνια μετά την τελευταία του δουλειά, ο γνωστός σκηνογράφος και ζωγράφος επιστρέφει για να σκιαγραφήσει, μέσα από την δική του προσωπική ματιά, την ελιά ως σύμβολο ζωής, γονιμότητας και ειρήνης. Τις νέες αυτές δημιουργίες του φιλοτέχνησε από το 2010 έως και σήμερα.

«Αγέρωχα στους αιώνες είναι τα δέντρα-σύμβολα του Ζιάκα, αυτού του σημαντικού σκηνογράφου με εσωτερική επένδυση ζωγράφου», σημειώνει ο ζωγράφος Μάριος Σπηλιόπουλος, και προσθέτει: «Οι ελιές του Ζιάκα, σαν πορτρέτα ανθρώπων, στέκουν μοναχικές και αυτάρκεις, με φαιοπράσινα φυλλώματα που μεγιστοποιούν τα σχήματα των κορμών, δημιουργώντας ζωόμορφους ναούς».

Η έκθεση «αιωνόβιες ελιές» θα συνεχιστεί έως τις 27 Απριλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα