Οι επίκαιρες “Καρέκλες” του Ιονέσκο

Τα χαμένα όνειρα και οι φιλοδοξίες, τα πικρά στιγμιότυπα μιας ζωής που πλησιάζει στο τέλος, η αγάπη και η συντροφικότητα, η μοναξιά και η αποξένωση, η νοσταλγία για το παρελθόν αλλά και ο φόβος για το παρόν και το μέλλον συνθέτουν το έργο ΄΄Καρέκλες΄΄ του Ιονέσκο το οποίο ανεβαίνει στο θέατρο Ροές (Ιάκχου 16, Γκάζι.)

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος και η Όλια Λαζαρίδου, φίλοι και συνεργάτες από παλιά, συναντιούνται ξανά επί σκηνής, σαγηνεύοντας το κοινό με την έντονη χημεία τους που είναι διάχυτη καθόλη τη

διάρκεια της παράστασης.

Μεταμορφωμένοι σε δύο υπερήλικες, οι δύο ήρωες του Ιονέσκο προσπαθούν να σκοτώσουν την πλήξη τους και οργανώνουν μία ΄΄γιορτή΄΄ στην οποία είναι όλοι προσκεκλημένοι: Πλούσιοι και σοφοί, κληρικοί και κηπουροί, ταξιτζήδες και πατωματζήδες, βιολονίστες και αρσιβαρίστες, τροχονόμοι και παράνομοι, αριστεροί και στρατιωτικοί, φιλελεύθεροι και συντηρητικοί.

Ο σουρεαλισμός, η τρυφερότητα, η φαντασία και η ευαισθησία εναλλάσσονται με γερές δόσεις χιούμορ στο εν λόγω θέατρο του παραλόγου. Μια μεταφορική φάρσα, ένα έργο αλληγορικό και μελαγχολικό, το οποίο αν και δεν έχει την τυπική θεατρική πλοκή, καταφέρνει να περάσει μηνύματα κοινωνικά, επίκαιρα ακόμη και σήμερα, αφυπνίζοντας τις συνειδήσεις όλων.

Μέσα από μία σύγχρονη ματιά, τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ευριπίδης Λασκαρίδης, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελείται ο Άγγελος Μέντης. Η παράσταση ανεβαίνει από Τετάρτη έως Κυριακή με τιμή εισόδου 17 ευρώ και 12 ευρώ (φοιτητικό).

Keywords
Τυχαία Θέματα