Οι Εργατικοί αμφισβητούν τον Εντ Μίλιμπαντ

Η εκλογή του Εντ Μίλιμπαντ στην ηγεσία του Εργατικού Κόμματος, είχε αποτελέσει έκπληξη πρώτου μεγέθους, καθώς όλοι στοιχημάτιζαν ότι τη διαδοχή του Γκόρντον Μπράουν θα την κέρδιζε ο φυσικός διάδοχος του “μπλερισμού”, χαρισματικός πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ.

Η… ενδοοικογενειακή κόντρα ωστόσο ανέδειξε τον λιγότερο “φωτογενή” στην ηγεσία των Εργατικών, χάρη στη συμμαχία του με τα Συνδικάτα, αυτά που είχε παραμερίσει επί σειρά ετών ο Τόνι Μπλερ, και σήμερα το Εργατικό Κόμμα προηγείται στις δημοσκοπήσεις

των Τόρις με μεγάλη διαφορά.

Και όμως, ελάχιστοι πείθονται ότι ο Εντ Μίλιμπαντ θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας. Όσοι δυσπιστούν, στέκονται στην ποιοτική ανάλυση των δημοσκοπήσεων, που δείχνει ότι αφενός ο Ντέιβιντ Κάμερον είναι περισσότερο δημοφιλής, και θεωρείται περισσότερο αξιόπιστος ως ηγέτης της χώρας, και αφετέρου ότι οι Εργατικοί δεν έχουν καταφέρει ακόμη να διαμορφώσουν ένα πρόγραμμα ουσιαστικής εναλλακτικής λύσης. Αλλά στέκονται στην… άρνηση.

Ακόμη και η απόφαση του Ντέιβιντ Μίλιμπαντ να… μεταναστεύσει, για να αναλάβει ρόλο σε διεθνή οργανισμό, δείχνει ότι ούτε εντός της οικογένειας Μίλιμπαντ δεν διακατέχονται από αισιοδοξία για το μέλλον.

Το καμπανάκι λοιπόν έχει χτυπήσει για τον σημερινό ηγέτη του Εργατικού Κόμματος. Μένει να φανεί πόσο… καλά ακούει.

Keywords
Τυχαία Θέματα