Οι Ισπανοί βουλευτές και οι δικοί μας…

Μάλλον έχει χαθεί το φιλότιμο μέσα σ’ αυτή τη Βουλή.Ειδ’ άλλως πώς να εξηγήσεις την πρόσφατη απόφαση της, να μην πληρώνουν διόδια οί βουλευτές πού ταξιδεύουν,στίς περιφέρειες τους, στην Πελοπόννησο και στην Στερεά.Τά έξοδα των διοδίων θα τά πληρώνει η Βουλή,αποκαθιστώντας, όπως ειπώθηκε,μια αδικία !

Δεν τους φθάνουν λοιπόν τά τζάμπα αυτοκίνητα,δεν τους φθάνουν τά τζάμπα αεροπορικά εισιτήρια,δεν

τους φθάνει η σκανδαλώδης φορολογική ασυλία -το αφορολόγητο των βουλευτών μπορεί να φθάνει,όπως έχει αποκαλυφθεί εντός Βουλής,έως και το 75% των εισοδημάτων τους- τώρα θάναι καλυμμένα και τά διόδια.

Όταν για την πληρωμή των δυσβάστακτων ληστρικών φόρων μόνον το Σεπτέμβριο έχασαν τά νοικοκυριά από τις τραπεζικές καταθέσεις τους 1 δις.ευρώ –και ακόμη δεν γνωρίζουμε πόσα θα «φαγωθούν» έως το τέλος του χρόνου- οί έν λόγω κύριοι λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις.Ολίγη αιδώς δεν βλάπτει.

Να θυμίσω στο σημείο αυτό, το νόμο πού ψηφίστηκε στην Ισπανική Βουλή,λόγω της οικονομικής κρίσης πού κι εκεί μαστίζει τη χώρα.

Ο βουλευτής θα πληρώνεται μόνον κατά τη διάρκεια της θητείας του και δεν θα λαμβάνει σύνταξη πού προέρχεται από αυτήν.

Οί βουλευτές παύουν να ψηφίζουν την αύξηση του μισθού τους.

Οι ισπανοί βουλευτές θα συμβάλουν στο ταμείο της ασφάλισης τους όπως και οί λοιποί συμπολίτες τους,πληρώνοντας,όλοι ανεξαιρέτως (των παρελθόντων ετών,των παρόντων και των μελλοντικών),την αντίστοιχη ασφάλεια τους.

Οί βουλευτές εγκαταλείπουν το σύστημα υγειονομικής ασφάλισης πού είχαν και εντάσσονται στό σύστημα πού διέπει τους υπολοίπους πολίτες,ακόμη θα υπόκεινται στους ιδιους ακριβώς νόμους όπως καί οί λοιποί Ισπανοί.

Και καταλήγει ο έν λόγω νόμος,το να υπηρετεί κάποιος στη Βουλή είναι τιμή και όχι επάγγελμα.Αλλα ήθη.

Κι εμείς περιμένουμε να μας σώσουν οί δικοί μας από την καταστροφή…

Keywords
Τυχαία Θέματα