Οκτώ νεκροί σε συγκρούσεις με την αλ Κάιντα στην Υεμένη

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα σε ένοπλα μέλη φυλών και φερόμενους ως μαχητές της αλ Κάιντα σήμερα στην επαρχία Μαρίμπ της Υεμένης, ανατολικά της πρωτεύουσας της χώρας Σαναά, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις φυλές.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν μέλη της αλ Κάιντα που είχαν στήσει ενέδρα σε μέλη της φυλής Αλ Ρασίντ Μουνίφ τραυμάτισαν δύο ανθρώπους, εκ των οποίων ο ένας υπέκυψε. Ακολούθησε μάχη λίγη ώρα αργότερα στην οποία σκοτώθηκαν άλλοι

επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερα φερόμενα ως μέλη της αλ Κάιντα.

«Τα μέλη της αλ Κάιντα ξεκίνησαν την σύγκρουση», είπε μέλος μιας φυλής στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Δεν είναι σαφές ακόμη το γιατί τα μέλη της οργάνωσης αυτής είχαν στήσει την ενέδρα.

Η αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (ΑΚΑΧ) αναδείχθηκε τα τελευταία χρόνια ως ένας από τους πιο ενεργούς βραχίονες του διεθνούς εξτρεμιστικού δικτύου και θεωρήθηκε σοβαρή απειλή από μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ όταν ανέλαβε την ευθύνη για την απόπειρα ενός Νιγηριανού νεαρού να πυροδοτήσει μια βόμβα που είχε κρύψει στα εσώρουχά του μέσα σε μια εμπορική πτήση με προορισμό το Ντιτρόιτ, την 25η Δεκεμβρίου 2009.

Μια πηγή της κυβέρνησης της Υεμένης είπε ότι εντάθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στις νότιες επαρχίες της χώρας, όπου βρίσκονται πολλές από τις εγκαταστάσεις εξόρυξης και μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου, αφού τουλάχιστον 31 άνδρες της αστυνομίας και του στρατού σκοτώθηκαν από φερόμενα ως μέλη της αλ Κάιντα την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο αυτό, τουλάχιστον 150 στρατιώτες και άνδρες ιδιωτικών εταιριών ασφαλείας στάλθηκαν για να εντοπίσουν και να εξουδετερώσουν τους αντάρτες στις επαρχίες Σάμπουα και Χαντραμούτ. Κατά τον ίδιο, 15 μαχητές της αλ Κάιντα σκοτώθηκαν από την Παρασκευή. Δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Στις επιθέσεις της Παρασκευής, 21 στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν εξερράγησαν δύο αυτοκίνητα-βόμβες σε ένα στρατόπεδο στην περιοχή αλ Νασάμα, ενώ 10 αστυνομικοί σκοτώθηκαν από ενόπλους στην πόλη Μάιφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα