Ομογενής ιδρύει κόμμα στην Αυστραλία

Ένα δικό του πολιτικό κόμμα ετοιμάζεται να δημιουργήσει ο ελληνοκυπριακής καταγωγής, ανεξάρτητος ομογενής γερουσιαστής από τη Νότιο Αυστραλία, Νίκος Ξενοφών.

Ο κ. Ξενοφών είναι από τις πλέον ισχυρές προσωπικότητες της αυστραλιανής πολιτικής σκηνής, αφού ψήφος του είναι καθοριστικής σημασίας για να ψηφισθούν ή να απορριφθούν τα νομοσχέδια.

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις πιθανότητες επανεκλογής του στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, ο γερουσιαστής έκανε αίτηση να αναγνωριστεί

από το Εκλογοδικείο το Nick Xenophon Group ως πολιτικό κόμμα.

«Έτσι θα έχω περισσότερες πιθανότητες επανεκλογής» λέει και συμπληρώνει: «Και μόνο το γεγονός ότι στα 112 χρόνια της αυστραλιανής γερουσίας τα ανεξάρτητα μέλη της υπήρξαν ελάχιστα, δείχνει πόσο δύσκολο είναι να εκλεγεί κανείς ως ανεξάρτητος γερουσιαστής».

Ο κ. Ξενοφών που ήταν γερουσιαστής στην πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας, παραιτήθηκε από ανεξάρτητος πολιτειακός γερουσιαστής για να διεκδικήσει, πάλι ως ανεξάρτητος, μια θέση στην ομοσπονδιακή γερουσία, πράγμα το οποίο κατάφερε.

Ο γερουσιαστής έγινε γνωστός στη Νότια Αυστραλία, για τον αγώνα του εναντίον των τυχερών παιχνιδιών και του τζόγου που τον συνέχισε και σε παναυστραλιανό επίπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα