Όταν ο Gaultier “ντύνει” με φαντασία…

Όταν επέλεξε μοντέλα που ξέφευγαν από τα καθιερωμένα πρότυπα, μεγαλύτερους σε ηλικία άντρες και γυναίκες γεμάτες σκουλαρίκια και τατουάζ, για να φορέσουν τις καινούριες του δημιουργίες, προκάλεσε σοκ αλλά κέρδισε συγχρόνως και πολύ μεγάλη φήμη. Έχει ντύσει τον Marilyn Manson αλλά και την Kylie Minogue ενώ τα κοστούμια της ταινίας “Kika” του Pedro Almodovar

φέρουν την υπογραφή του. Υπήρξε δημιουργικός διευθυντής του οίκου Hermes επί επτά χρόνια, από το 2003 ως το 2010. Το ταλέντο του και το ιδιαίτερο στυλ του, ανακάλυψε ο Pierre Cardin τη δεκαετία του 1970 και τον πήρε για βοηθό του. Ήταν η αρχή μιας σημαντικής καριέρας.

Ο Jean Paul Gaultier, είναι μία από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες στον κόσμο της μόδας. Συχνά δε, η υψηλή ραπτική συνδέεται με την τέχνη, ειδικά όταν πρόκειται για δημιουργίες απαράμιλλης αισθητικής. Η γκαλερί Kunsthal στο Rotterdam «τρέχει» μία έκθεση που έρχεται από το Montreal Museum of Fine Αrts και αφορά το Γάλλο σχεδιαστή και πολλά από τα περίφημα κοστούμια του. Το διάσημο μπούστο της Madonna σε σχήμα κώνου, ένα εντυπωσιακό νυφικό, το φόρεμα για μία συναυλία της Bjork περιλαμβάνονται στην έκθεση με τίτλο “The Fashion World of Jean Paul Gaultier”. Πάνω από 140 έργα τέχνης θα δώσουν στους επισκέπτες μία ολοκληρωμένη εικόνα για την εμπνευσμένη δουλειά του όλων αυτών των ετών. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί αργότερα και στο Barbican Center του Λονδίνου, γεγονός που χαροποίησε τον Gaultier. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «το Λονδίνο κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου και οι Άγγλοι ήταν οι πρώτοι που ήρθαν στις επιδείξεις μου και εκτίμησαν τη μόδα μου».

Keywords
Τυχαία Θέματα