Παπαδημούλης: Θα γίνουν… κόκκινα κορδελάκια οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε στον Real Fm, για το ενδεχόμενο κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, τους πλειστηριασμούς και τα κόκκινα δάνεια και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

«Μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ,

θα ακυρώσει το μνημόνιο και θα επαναδιαπραγματευθεί την δανειακή σύμβαση, με καλύτερους όρους και με ρήτρα ανάπτυξης», σχολίασε αρχικά ο κ. Παπαδημούλης και συνέχισε:

«Μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, θα σημάνει άμεσα μέτρα ανακούφισης της οξύτατης κοινωνικής κρίσης, θα σημάνει αλλαγή σε ένα απλό και δίκαιο φορολογικό σύστημα, αλλαγές στη διοίκηση και ένα σχέδιο αναπτυξιακό».

«Αυτή την πολίτική την καταρρίπτεις. Την αντικαθιστάς», είπε σχετικά με την πολιτική λιτότητας και πρόσθεσε: «Εμείς δεν ισχυριζόμαστε ότι σε μια στιγμή, θα τα αλλάξει όλα και θα τα αντικαταστήσει με έναν παράδεισο. Το πρώτο είναι να σταματήσει ο κατήφορος. Πρέπει και στις κάλπες να ηττηθούν αυτοί που ασκούν αυτή την πολιτική».

«Εμείς κάνουμε και κάναμε σκληρή κριτική στον Γ. Παπανδρέου γιατί δεν έκανε τίποτα από όσα υποσχέθηκε και έφερε τα μνημόνια. Αυτοί που τα έδωσαν όλα για να γίνει κυβέρνηση ο Παπανδρεού, σπεύδουν τώρα να τον «ξεσκίσουν», ξεχνώντας όσα έκαναν για να του δώσουν την δυνατότητα να ασκήσει αυτή την πολιτική», σχολίασε ακόμα.

«Μέχρι τώρα μας κατηγορούσαν ότι δεν κάνουμε προτάσεις. Εμείς 20 μέρες πριν τη λήξη της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών και πριν ανοίξει ο δρόμος να πάρουν τα κοράκια αυτά τα κόκκινα δάνεια, λέμε το εξής απλό. Ελάτε να κάνουμε δύο πράγματα. Να παρατείνουμε την ισχύουσα νομοθεσία για έναν ακόμα χρόνο και να απαγορεύσουμε στις τράπεζες που δουλεύουν με λεφτά των φορολογουμένων, να πουλήσουν στα διεθνή κοράκια αυτά τα κόκκινα δάνεια. Γιατί αν αυτό συμβεί, κάθε απαγόρευση πλειστηριασμών δεν θα μπορούσε να σταθεί. Αυτή η πρόταση δεν είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι κάτι που πρέπει και μπορεί να γίνει τώρα. Με εντυπωσιάζει ότι από την πλευρά και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν έχει υπάρξει καμία τοποθέτηση», ήταν το σχόλιο του για τους πλειστηριασμούς

«Οι δηλώσεις Σαμαρά – Μπαρόζο και τα χαμόγελα, δεν μου δίνουν την εικόνα ούτε αδιεξόδου, ούτε σκληρής διαπραγμάτευσης. Εγώ καταλαβαίνω ότι ετοιμάζεται συμφωνία – πακέτο πριν από τις γιορτές. Η πρόβλεψη μου είναι ότι οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης θα γίνουν κόκκινα κορδελάκια για να ταιριάζουν με το εορταστικό των ημερών», είπε κλείνοντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα