Παρέμβαση Δικαιοσύνης για το χάος στο ΕΣΥ

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκαλεί το χάος που βρίσκεται σε εξέλιξη στον χώρο του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ακόμη και τις μέρες των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Σε πρώτο στάδιο, η παρέμβαση προήλθε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, ο οποίος ζήτησε από τους κατά τόπους Εισαγγελείς σε όλη τη χώρα να διατάξουν έρευνες για το κατά πόσο “έχει διαπραχθεί το αδίκημα της έκθεσης σε βάρος ασθενών, λόγω αθέμιτης άρνησης διάθεσης φαρμακευτικών σκευασμάτων”. Υπογραμμίζοντας ότι

θα πρέπει να διερευνηθεί το καρά πόσο η μη διάθεση φαρμάκων στηρίχτηκε σε τεχνητή έλλειψη, ή στη μη παροχή νόμιμης πίστωσης.

Σε συνέχεια ωστόσο, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ήταν εκείνος που πήρε την πρωτοβουλία να “καρφώσει” την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δηλαδή τον Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Μάριο Σαλμά, προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για το κατά πόσο είναι συνταγματική και σύννομη η απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας με την οποία επιβάλλεται υποχρεωτική συνταγογράφηση φαρμάκων από τους γιατρούς, με βάση αποκλειστικά τη δραστική ουσία, και όχι την εμπορική ονομασία του σκευάσματος, που οι ίδιοι κρίνουν ως κατάλληλο για τον ασθενή, σύμφωνα με την εμπειρία τους.

Είναι προφανές λοιπόν ότι το μέτωπο στον χώρο της Υγείας κάθε άλλο παρά κλείνει, με την πολιτική ηγεσία της οδού Αριστοτέλους να δέχεται πυρά πανταχόθεν, και τους φαρμακοποιούς και τους γιατρούς να ζητούν ουσιαστικά από το Μέγαρο Μαξίμου να παρέμβει.

Keywords
Τυχαία Θέματα