Που θα βγάλει η κόντρα Λυκουρέντζου-φαρμακοποιών;

Κερδισμένοι αποκλείεται να βγουν και οι δυο. Μάχη μέχρι τελικής πτώσεως δίνουν ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος και οι φαρμακοποιοί, στο περιθώριο των κινητοποιήσεων του κλάδου, και την ωμή απειλή από την πλευρά της οδού Αριστοτέλους για νομοθετική ρύθμιση που θα “ξεκλειδώσει” την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Χθες, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση, με την οποία προειδοποιεί ότι θα απελευθερώσει πλήρως το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων,

και θα το αποσυνδέσει από τα προγράμματα εφημερίας και διανυκτέρευσης, ενώ “απειλεί” και με καθιέρωση ατομικών συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με τους φαρμακοποιούς, παραμερίζοντας τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας.

Η απάντηση των φαρμακοποιών ήταν άμεση, καθώς σήμερα πραγματοποίησαν καθολική απεργία σε Αθήνα και Πειραιά, και ταυτόχρονα προχώρησαν σε… πολιορκία του υπουργείου Υγείας στην οδό Αριστοτέλους.

Το… μάρμαρο φυσικά το πληρώνουν οι πολίτες, καθώς λόγω και της συνεχιζόμενης εκκρεμότητας με τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς, που οδηγούν σε συχνές απεργιακές κινητοποιήσεις και ταλαιπωρία διαρκείας για τους ασφαλισμένους, που δεν μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα