Πρόστιμο 14.000 ευρώ σε ταξιτζή που δεν πλήρωνε τα διόδια

Με δικαστική απόφαση ένας οδηγός ταξί καλείται να πληρώσει σχεδόν 14.000 ευρώ, ως αστική ποινή επειδή δεν πλήρωνε τα διόδια στην Ολυμπία Οδό !

Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση πανελλαδικά που το δικαστήριο παίρνει τέτοια απόφαση. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Κόσμος» η υπόθεση αυτή αφορά έναν ταξιτζή ο οποίος σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου, διήλθε από 1/7/2011 έως και

30/8/2012, συνολικά 73 φορές από τα διόδια του Ρίου, του Ζευγολατιού και της Ελευσίνας, αρνούμενος να πληρώσει τα ανάλογα διόδια.

Η εταιρία προσκόμισε στο δικαστήριο , λεπτομερή κατάλογο όλων των διελεύσεων του αυτοκινήτου, που μάλιστα συνοδευόταν και από αντίστοιχες φωτογραφίες του οχήματος κατά τις επίμαχες διελεύσεις, με επισημείωση του αριθμού κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και βεβαίωση της αρμόδιας δημόσιας υπηρεσίας για τα στοιχεία του κυρίου του οχήματος.

Έτσι ο ταξιτζής σύμφωνα με την απόφαση καλείται να πληρώσει στην Ολύμπια Οδό Α.Ε. 666,60 ευρώ για τα μη καταβληθέντα τέλη των διοδίων και επιπλέον ποσό 13.332 ευρώ, ως επιβολή αστικής ποινής, ίσης με το εικοσαπλάσιο του οφειλόμενου ποσού, για το γεγονός ότι ο κ. Π.Μ. δεν κατέβαλε αυτά τα 666 ευρώ, εντός 15 ημερών.

Keywords
Τυχαία Θέματα