Προβάδισμα 2% στη ΝΔ δίνει η Public Issue

Προβάδισμα 2% δίνει στη Νέα Δημοκρατία το “Βαρόμετρο” της “Public Issue”, τα ευρήματα του οποίου δημοσιεύονται στην “Καθημερινή της Κυριακής”.

Η δημοσκόπηση έχει πραγματοποιηθεί πριν από την απόφαση της κυβέρνησης να κλέισει την ΕΡΤ, για να την ξανανοίξει κάτω από άλλο καθεστώς , και στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου η ΝΔ

συγκεντρώνει 29,5%, έναντι 27,5% του ΣΥΡΙΖΑ, 11,5% της Χρυσής Αυγής, 6,5% του ΠΑΣΟΚ, 6% του ΚΚΕ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων και 4,5% της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα και στην παράσταση νίκης με 57%, έναντι 31% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα περί πρωθυπουργικής καταλληλότητας, ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 41%, έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ αναφορικά με το ποιά κυβέρνηση θα ήταν καλύτερη για τη χώρα, το 37% ψηφίζει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, και το 22% μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ισοβαθμούν με 42% οι Φώτης Κυβέλης και Αντώνης Σαμαράς, με τον πρώτο να έχει μειωμένα ποσοστά και τον δεύτερο αυξημένα. Ακολουθούν: Αλέξης Τσίπρας με 37%, Πάνος Καμμένος με 32%, Ευάγγελος Βενιζέλος με 22%, Δημήτρης Κουτσούμπας με 21% (αυξημένο ποσοστό) και Νίκος Μιχαλολιάκος με 15%.

Keywords
Τυχαία Θέματα