Σαμαράς: Δεν ακούγεται πλέον ότι “για όλα φταίει η Ελλάδα”

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κ0ρυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που κατέληξε σε “ναυάγιο” αναφορικά με τις προσπάθειες συγκερασμένου των διαφορών για τον προϋπολογισμό της Ένωσης της περιόδου 2014-2020, ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την Ελλάδα, στις δηλώσεις στις οποίες προχώρησε.

Ο Πρωθυπουργός διαπίστωσε με έμφαση ότι η κατάσταση για τη χώρα μας έχει βελτιωθεί, καθώς δεν κατηγορείται πλέον

για… όλα τα δεινά της Ευρώπης, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, παραδέχτηκε ότι υπήρξαν και συνεχίζονται σε εξέλιξη επαφές και ζυμώσεις τόσο με την πολιτική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και “εκτός Ευρώπης” για το Eurogroup της Δευτέρας και την επικείμενη εκταμίευση της δόσης των 44 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Αθήνα, και έσπευσε να επισημάνει ότι μετά και τη σχετική πρόταση που έχει καταθέσει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ, είναι πιθανό η χώρα μας να εισπράξει έως και 20% περισσότερα κονδύλια από αυτά που υπολογίζαμε.

“Υπάρχει πραγματική πρόοδος σε όλα τα μέτωπα. Είχα ένα διήμερο κρίσιμων επαφών με τους ομολόγους μου αυτό το διήμερο, ενόψει του Eurogroup της Ευρώπης, ενώ αντίστοιχες επαφές είχε και ο κ. Στουρνάρας, με τους δικούς του ομολόγους. Είχαμε επαφές και εκτός Ευρώπης, δεν μπορώ όμως αυτή τη στιγμή να πω περισσότερα για τις συνομιλίες που είχα, καθώς θα συνεχιστούν μέχρι και την τελευταία στιγμή, τη Δευτέρα. Πρέπει πάντως να σας πω ότι έχει σταματήσει πλέον να ακούγεται το μόνιμο, από τα παλιά επαναλαμβανόμενο ”για όλα φταίει η Ελλάδα”.

Νωρίτερα στη δήλωσή του, ο Αντώνης Σαμαράς είχε επισημάνει τα εξής: “Συζητήθηκαν διεξοδικά όλες οι απόψεις των κρατών-μελών. Υπήρξε προσέγγιση, όχι όμως και κατάληξη, γι’ αυτό και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν. Η Ελλάδα αντιμετωπίστηκε με τα στοιχεία της οικονομίας της πριν από την κρίση, και δώσαμε μάχη για να υπάρξει μια ειδική μεταρρύθμιση, λόγω της κατάστασης που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Όλα δείχνουν ότι μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά η συμμετοχή μας στα κοινοτικά κονδύλια. Ο Πρόεδρος Φαν Ρόμπεϊ κατέθεσε πρόταση, με την οποία μπορούμε να πάρουμε 20% παραπάνω από όσα υπολογίζαμε αρχικά. Τίποτα όμως δεν έχει τελειώσει ακόμη”, ήταν τα λόγια του Αντώνη Σαμαρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα