Σκορδάς: Μονόδρομος η μείωση των τιμών

“Η μείωση των τιμών, ειδικά σε ό,τι αφορά στα είδη πρώτης ανάγκης για την καθημερινή λειτουργία ενός νοικοκυριού, αποκτά χαρακτηριστικά εθνικού μονόδρομου, γιατί αυτή είναι η μόνη πολιτική που μπορεί να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη” ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Αθανάσιος Σκορδάς από το βήμα του συνεδρίου “CEO Forum 2013 – Changing Together” που διοργάνωσε σήμερα το περιοδικό “σελφ σέρβις”.

Ο κ. Σκορδάς αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες

της κυβέρνησης το τελευταίο οκτάμηνο/ με σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, τη μείωση του διοικητικού βάρους των επιχειρήσεων, την κινητικότητα στην αγορά και την μείωση των τελικών τιμών για τον καταναλωτή.

“Προφανώς και δεν ισχυρίζομαι ότι η πτώση των τιμών που κατεγράφη στο τέλος του 2012 –μικρή, μεν, αλλά πτώση- είναι αποτέλεσμα αυτών των κυβερνητικών πρωτοβουλιών και μόνον. Η πτώση της ζήτησης κι η αλλαγή της συμπεριφοράς εκ μέρους του καταναλωτή, έχουν τη δική τους συμβολή. Όπως τη δική της συμβολή έχει και η ευελιξία που επιδιώκουν οι περισσότερες επιχειρήσεις, στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν και να βελτιώσουν τα μερίδια αγοράς που κατέχουν” ανέφερε ο κ. Σκορδάς.

Στην ομιλία του ο κ. Σκορδάς τόνισε την ανάγκη στον χώρο της αγοράς να αποκατασταθεί με καλή πίστη αλλά και χωρίς χρονοτριβές, ένας ρεαλιστικός διακανονισμός των οφειλών, έτσι ώστε να μην οδηγηθούν κλάδοι της οικονομίας, κυρίως της εγχώριας παραγωγής, σε κατάρρευση λόγω οικονομικής ασφυξίας.

“Επειδή και η τρέχουσα χρονιά θα χαρακτηριστεί από την ύφεση, είναι επιτακτική ανάγκη να ενσκήψουμε στο πρόβλημα της ρευστότητας με στόχο την ελαχιστοποίηση των απωλειών. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να καταρρεύσουν κλάδοι της οικονομίας μας, ειδικά τώρα που μπαίνει φρένο στον εκτροχιασμό. Επίσης, τώρα χρειάζονται περισσότερο από ποτέ, συντονισμένες συνέργειες για την εξωστρέφεια του ελληνικού προϊόντος, ώστε να μην εξαντλούμε τις δυνατότητές μας μόνο στην εγχώρια αγορά” τόνισε ο κ. Σκορδάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα